Direktlänk till inlägg 24 juni 2012
Firades med picknick i Stora Hyttnäs trädgård i vackra Sundborn.
Vi kokade färskpotatisen klar hemma, vände runt den i smör, flingsalt och dill och hällde den på mattermosen. Kokade ägg och skalade, gjorde ordning gräddfil med gräslök, rödlök, salt och sv.peppar Hällde sillen i en tät burk och packade ner tillsammans med varma "Godmorgonbullar" öl, Hallon & Rabarbercider och jordgubbar. Kaffe och en kaka.
GOD MORGON BULLAR
25 gr jäst
5 dl kallt vatten
2,5 tsk salt
0,5 dl olja
6 dl rågsikt
6 dl vetemjöl
eller
2 dl grahamsmjöl
1 l vetemjöl
Smula jästen i en bunke
Häll över det kalla vattnet och rör tills jästen är löst.
Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl.
Arbeta degen smidig.
Dela den i 4 delar som rullas till smala längder och läggs på smord plåt.
Skåra ca 5 cm långa bitar rakt igenom
Lägg bakduk över och ställ i kylen över natten.
På morgonen sätts ugnen på 250 gr SAMTIDIGT som plåten skjuts in.
Klart efter ca 30 min.
Sol och ljumma vindar, den maten och midsommar i Dalarna kan inte bli så mkt mer svenskt. Vi kommer att göra om det!
Då vi kom hem på kvällen åt vi lite småplock i form av ugnsstekta (orkade inte tända grillen) champinjoner, avocado, kräftstjärtar, rom, rödlök, gr.fil och lite ost & kex.
Igår hade vi vännerna från Årsunda här och då dom kom åt vi en lättare sillunch följt av kaffe och jordgubbstårta.
Avnjöt en somrig drink på Smirinoff Raspberry, grapelikör och fruktsoda i mellantiden
Till varmrätt grillade vi något som hette lövbit som var stora, inte så tjocka skivor av nöt som marinerades i lika delar rödvin och olivolja, och timjan, salt, sv.peppar och några droppar japansk soja. Åts med smörslungad färskpotatis med dill o gräslök, hemgjord vitlökssås på gräddfil, majonnäs och mezeyoghurt, vitlöksmarinerade champinjoner, tomat & mozzarellasallad, varsin ugnsstekt stor champinjon där vi hackade fötterna och la tillbaka i hatten och sen la på en klick vitlöks och persiljesmör samt sparris med riven parmesan.
Till dessert gjorde vi moussen till tårtan i föregående inlägg och serverade med jordgubbar, från Ulva så klart och hackad Dajm.
Ja ingen bantarmat direkt men det är ju midsommar bara en gång om året
Vi drack öl till förrätten och rödvin och sherry till dom andra rätterna. En liten Baileys blev det också till fikat på em.
Idag åt vi lite rester till lunch även sådana här rester
Ikväll blir det falukorv, kontraster? Ev grillad om det är uppehåll men vi har bara haft nån skur på em o nu lyser solen igen så hoppas.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 | ||||
|