Matsedeln

Direktlänk till inlägg 10 juni 2012

Påt igen då

Av Neta - 10 juni 2012 00:34

Ikväll kom lite folk som inte kunde komma i tisdags och vi kämpade tappert för att köttet som var kvar skulle gå åt, med nykokt svensk färskpotatis, lika nygjorda röror (mango och tzatziki) och


  den här sommarfräscha salladen med tomater, gul paprika, melon, jordgubbar, spenat och röd och grön bataviasallad.


Förrätten var en röra med gravlax och räkor som blandats med färskost med pepparrot och lite matl.yoghurt, ramslök och gräslök. (S & sv.p) Åts med crostini och sparris med riven parmesan.


      Gjorde en försvenskad variant på pesto med ramslök, mandel, parmesan och kallpressad rapsolja. Orginalreceptet är:


1 bunt ramslök (jag hade 12 blad men kunde haft fler)

25 g pinjenötter

1 dl olivolja

salt & sv.peppar

50 g parmesan, riven


Mixa ramslök, nötter, olja med kryddorna.

Riv parmesanen och rör ner den.

Späd ev med kokande vatten om den blir för tjock.


Jag körde hop allting och mixade med mixerstaven. Hade som sagt inga pinjenötter men gick bra med skållad mandel också, man kan också ta solroskärnor. Kallpressad rapsolja är god också. Den blev sagolikt god på brödet :)


Till efterrätt åt vi kladdkaka med grädde och färska jordgubbar och jag hade även lite ost kvar och


  physallis på brieost är oslagbart.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards