Direktlänk till inlägg 10 juni 2012
Ikväll kom lite folk som inte kunde komma i tisdags och vi kämpade tappert för att köttet som var kvar skulle gå åt, med nykokt svensk färskpotatis, lika nygjorda röror (mango och tzatziki) och
den här sommarfräscha salladen med tomater, gul paprika, melon, jordgubbar, spenat och röd och grön bataviasallad.
Förrätten var en röra med gravlax och räkor som blandats med färskost med pepparrot och lite matl.yoghurt, ramslök och gräslök. (S & sv.p) Åts med crostini och sparris med riven parmesan.
Gjorde en försvenskad variant på pesto med ramslök, mandel, parmesan och kallpressad rapsolja. Orginalreceptet är:
1 bunt ramslök (jag hade 12 blad men kunde haft fler)
25 g pinjenötter
1 dl olivolja
salt & sv.peppar
50 g parmesan, riven
Mixa ramslök, nötter, olja med kryddorna.
Riv parmesanen och rör ner den.
Späd ev med kokande vatten om den blir för tjock.
Jag körde hop allting och mixade med mixerstaven. Hade som sagt inga pinjenötter men gick bra med skållad mandel också, man kan också ta solroskärnor. Kallpressad rapsolja är god också. Den blev sagolikt god på brödet :)
Till efterrätt åt vi kladdkaka med grädde och färska jordgubbar och jag hade även lite ost kvar och
physallis på brieost är oslagbart.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 | ||||
|