Matsedeln

Direktlänk till inlägg 3 juni 2012

Nu är det nära

Av Neta - 3 juni 2012 22:55

Å grymt mycket att förbereda, städa och fixa men från i mitten av veckan ska jag börja matblogga som vanligt igen.


  Har tagit oss en och annan sån här stund iaf, är ju ett o annat program på tv man inte vill missa.


Igår gjorde E 2 pajer, en som vi åt då och en som vi frös för att ha innan vi åker in till utspringet på tisd, då ska vi äta köttfärspaj igår var det en underbart god med kyckling och bacon, bland det godaste i pajväg jag ätit faktiskt.


  Köttfärspajen


       


Hon tärnade och fräste ett par kycklingfiléer i lite curry, salt o peppar.

Tärnade och fräste med bacon, ett par färska gula lökar inkl blasten som hon hackat, en tärnad paprika , två press vitlöksklyftor och 250 gr skivade färska champinjoner.

Blandade det med 1 dl vispgrädde, 1/4 dl chilisås, ½ msk tomatpuré, 1 msk kycklingfond, lite soja och ½ dl vatten, smaksatte med salt och sv.peppar och kokade hop det i 5 min.

La det i en smord ugnsform och gjorde ett pajtäcke av 50 g smör, 4 dl mjöl, 2 tsk bakpulver, 1½ dl mjölk och lite salt, den här pajdegen behöver inte vila så hon kavlade ut den ganska tunt och gjorde några "ånghål", penslade med uppvispat ägg och gräddade i 200 gr i 20 min.

Sagolikt gott var det.


  Ikväll gör vi färskost till studentbuffén, då blandar vi 1 l vanlig filmjölk med 3 dl gräddfil i en kastrull, värmer till 45-50 gr, den delar sig lite då.

Låter den rinna av i ett filter minst 4 timmar och sen kan den smaksättas med det man känner för. Just den här ska smaksättas med tacokrydda men vi har gjort med vitlök, bara lite olika örter eller rosépeppar tidigare. Lite salt och sv.peppar höjer smaken ytterligare. Blir en krämig och bredbar ost till ostbrickan och ska enligt receptet bli 125 g, man kan lätt dela en sats i 2 eller 3, och ha olika smaksättningar.

Släng inte vasslan ni silar bort, använd den nästa gång ni bakar matbröd. Går bra att frysa.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards