Matsedeln

Direktlänk till inlägg 13 april 2017

Ägghalvorna

Av Neta - 13 april 2017 13:09

Ja är det något som hör till påskbordet så är det väl ägghalvor. Vi gör nog samma varje år, en citronmajonnäsros, en klick rom och en räka.
Hittade några andra tips på facebooksidan åretrunt.se idag.

Lyxägg m basilikakräm och räkor

För 12 ägghalvor behöver du:

6 ägg

1½ dl crème fraiche

½ kruka basilika

½ dl riven parmesan

24 räkor

gräslök

nymalen svartpeppar

Gör så här:

1. Lägg äggen i kokande vatten och koka i 8 min. Häll av vattnet och spola äggen i kallt vatten.

2. Vispa crème fraichen tjock, mixa ner basilika och parmesan till en ljusgrön kräm.

3. Skala äggen, dela dem med vass kniv (diska kniven mellan varje ägg för snygg snittyta). Lägg halvorna på ett fat och klicka ut basilikakrämen ovanpå.

4. Skala räkorna. Toppa äggen med räkstjärtar och gräslök. Kör ett par varv med pepparkvarnen över äggen.

Ägghalvor med sill och brynt smör.


För 20 ägghalvor behöver du:

10 ägg

75 g smör

salt, peppar

2 hela matjessillfiléer

1 liten gul lök

3/4 dl hackad dill

saft av ½ citron

färsk dill

Gör så här:

1. Koka äggen i sex minuter och spola dem kalla. Skala och dela äggen på längden. Ta ut gulorna och lägg i en skål.

2. Bryn smöret i en kastrull på medelhög värme. Häll det brynta smöret över äggulorna och rör ihop med lite salt och peppar. Klicka ägguleblandningen i ägghalvorna.

3. Hacka samman matjessill, lök, dill och citronsaft.

4. Toppa äggen med hacket och garnera med dill.

Fyllda ägg med sparris och lax

För 12 ägghalvor behöver du:

6 kokta ägg

2 salladslökar

3 gröna sparrisar

olja till stekning

salt och peppar

100 g kallrökt lax

Gör så här:

1. Dela äggen och gröp ur gulan.

2. Strimla både salladslök och sparris tunt och i sneda bitar.

3. Stek snabbt i lite olja tills de blir glansiga och lite mjuka, ca 1 minut, salta och peppra. Låt svalna

4. Dela laxen i mindre ?bitar, blanda upp med äggulor, sparris och salladslök och fyll sedan de 12 halvorna. Garnera med lite sparris på toppen.

Ärtiga ägghalvor med ansjovis och färskost

För 10 ägghalvor behöver du:

5 a?gg

1 dl gro?na a?rter

2 msk hackad gra?slo?k

ca 2 msk fa?rskost av philadelphiatyp

salt

vitpeppar

1 burk ansjovisfile?er

rucola

ra?disor

1. Ha?rdkoka a?ggen. Koka a?rterna i na?gra min, spola av med kallt vatten.

2. Skala och dela a?ggen i halvor. Ta ut a?ggulorna och mixa med a?rterna. Blanda i gra?slo?k och fa?rskost. Salta och peppra.

3. Ska?r till a?gghalvorna fo?rsiktigt sa? de kan sta?. Fo?rdela fyllningen i a?gghalvorna. Snurra ihop ansjovisfile?erna och la?gg dem o?ver. Garnera med rucolablad och klyftade ra?disor.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards