Matsedeln

Direktlänk till inlägg 3 april 2014

Norrländsk mexicanare

Av Neta - 3 april 2014 00:11

 

Finns under måndag i veckomatsedeln men man ska nog ha jättelika tunnbröd om man ska göra rullarna efter det receptet. De vanliga köpta rektangulära, då rekommenderar jag två/pers och så rekommenderar jag mindre potatismos.

4 port mos är ju på 1 kg potatis och det blev en hel del över.

Vi gjorde 8 rullar, bredde moset med en kant på 1-2 cm fri runt hela brödet, vägde och det blev ca 100-110 g mos/bröd

Lade paprika, fetaosten och majsen som vi tog 2 dl av som en sträng på mitten och köttfärsen på det. Blev ju ca 50 g färs/rulle, kändes lite lite när jag gjorde dom men med två rullar blev det nog bra ändå, ökar kanske på nästa gång. Man kan ju röra hop köttfärsen med fetan och grönsakerna, blir ju så i rullen sen ändå.

Rullarna blev bra stora/tjocka ändå sen, men attans va gott det var. Vi serverade med en isbergssallad och de första rädisorna tunt skivade i det + lite gurka och vinegrett.

Blandade ½ dl tacosås med 1 brk lättfraiche och hade i lite vitlök + salt o sv.peppar

Det blev en favorit här och vi kommer nog snart att göra dom igen.

Här är receptet när jag justerat till det.


Norrländska mexikanare


8 mjuka rektangulära tunnbröd

800 g potatismos, hemgjort på ca 750 g skalad potatis

4-600 g köttfärs

1-1½ påse tacokrydda

1 röd paprika

2 dl majskorn

150 g fetaost

Ca 2 dl riven ost

 

Sätt ugnen på 225 gr

Stek färsen med tacokryddan

Tärna paprikan och fetaosten, tina majsen.

Lägg ut tunnbröden och fördela moset på dom, lämna 1-2 cm runt om.

Lägg på färs, paprika, majs och fetaost i en sträng på mitten.

Rulla ihop, lägg i en liten smord långpanna med skarven neråt.

Strö på riven ost.

Gratinera mitt i ugnen tills osten har smält och rullarna fått fin färg.

Serveras med sallad & förslagsvis en salsa eller en kall vitlökssås !

 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards