Direktlänk till inlägg 10 mars 2013
Spenat- och ricottafyllda Cannelloni
Fyllning:
2 msk matfett
400 g bladspenat
500 g ricottaost
Sås:
8 dl mjölk
4 msk vetemjöl
4 dl riven parmesanost
Ugn: 225º
Skala och hacka löken.
Fräs den mjuk i en kastrull med matfett.
Tillsätt spenaten och låt den fräsa med tills den tinat.
Ta kastrullen från plattan och rör ner ricottan.
Smaksätt med salt och peppar.
Häll fyllningen i en spritspåse och spritsa in fyllningen i cannellonirören. Lägg dem i en smord ugnsfast form.
Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull, och låt koka under omrörning, c:a 5 minuter.
Tillsätt parmesanen och låt den smälta.
Smaka av med salt och peppar.
Bred ostsåsen över cannellonirören.
Grädda i mitten av ugnen, c:a 20 minuter.
Servera med sallad.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
|||
18 | 19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
|||
|