Direktlänk till inlägg 11 februari 2013
Understruken och färgad text är länkar till recept.
Månd:
Lunch:
Rester av lördagens Gubbröra
Middag:
Stekt fläsk med potatis och sås
Tisd:
Lunch:
Crepes med ost och skinka
Middag:
Nudelsoppa med kyckling
Onsd:
Lunch:
Omelett med oliver och fetaost
Middag:
Torsd:
Lunch:
Champinjonsoppa med tomattoast
Till 4
250 gr färska champinjoner
6 dl hönsbuljong
3-4 dl matlagningsgrädde
ca 3 msk torr sherry (kan uteslutas)
salt & vitpeppar
torkad timjan
Tomattoast:
1 baugett
smör
1 vitlöksklyfta
1 fast tomat
hackad persilja
Ansa och skär champinjonerna i bitar.
Kör i mixer till en slät puré.
Koka upp buljongen i en kastrull, tillsätt champinjonpurén och grädden och sjud till soppan är lagom tjock.
Smaka av med sherryn, salt & peppar och lite timjan.
Toasten:
Skär baugetten i skivor och stek dem gyllenbruna i smör.
Gnid in ytorna med en delad vitlöksklyfta och en halverad tomat.
Strö på hackad persilja.
Servera soppan genast ev med varma toast.
Middag:
Fred:
Lunch:
Korv m bröd
Middag:
Enchiladas med tacofärs
Jag fräser alltså 400 gr färs med 1 påse tacokrydda enligt receptet på påsen
Lägger det i en sträng på tortillabröd och rullar ihop, lägger rullarna i en smord form
Blandar ½ brk tacosås och ½ brk krossade tomater och skedar det över rullarna
Strö på riven ost och gratinera i 225 gr tills osten smält och fått lite färg
Lörd:
Lunch:
"Grab a snack" vi fixar till kalas och äter det vi kan under tiden provsmakar pizzabitar t.ex
Middag:
20-årsfest med amerikanskt tema bl.a hamburgare, panpizzabitar, jello m.m
Sönd:
Lunch: Brunch på resterna
Middag:
Fiskgratäng med kräftstjärtar o dillsås.
Gör ett potatismos, rör sist i en äggula
Bottna en smord ungsform med förvällda gröna bönor eller sockerärtor, gärna lite nerskurna och tinade torskfiléer, pressa lite citron över och salta och peppra lite på filéerna
Spritsa moset runt kanten på formen
Rör hop 1 msk smör med 2 msk mjöl, späd med 4 dl mjölk, tillsätt ½ hackad dill och koka 3 min, smaksätt med salt och vitpeppar
Rör i kräftstjärtarna och häll såsen på fisken
Gratinera i 225 gr ca 30 min.
Om man vill kan man ha dillen i moset isf i såsen, då tillsätts den sist.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | |||||||
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 |
||||||
|