Matsedeln

Direktlänk till inlägg 11 februari 2013

V 7.

Av Neta - 11 februari 2013 12:33


Understruken och färgad text är länkar till recept.

 

Månd:

Lunch:

Rester av lördagens Gubbröra

Middag:

Stekt fläsk med potatis och sås


Tisd:

Lunch:

Crepes med ost och skinka

Middag:

Nudelsoppa med kyckling


Onsd:

Lunch:

Omelett med oliver och fetaost 

Middag:

Falsk kinagryta


Torsd:

Lunch: 

Champinjonsoppa med tomattoast
Till 4





250 gr färska champinjoner
6 dl hönsbuljong
3-4 dl matlagningsgrädde
ca 3 msk torr sherry (kan uteslutas)
salt & vitpeppar
torkad timjan

Tomattoast:
1 baugett
smör
1 vitlöksklyfta
1 fast tomat
hackad persilja



Ansa och skär champinjonerna i bitar.
Kör i mixer till en slät puré.
Koka upp buljongen i en kastrull, tillsätt champinjonpurén och grädden och sjud till soppan är lagom tjock.
Smaka av med sherryn, salt & peppar och lite timjan.

Toasten:
Skär baugetten i skivor och stek dem gyllenbruna i smör.
Gnid in ytorna med en delad vitlöksklyfta och en halverad tomat.
Strö på hackad persilja.


Servera soppan genast ev med varma toast.

 

Middag:

Kycklinggryta


Fred:

Lunch:

Korv m bröd

Middag:

Enchiladas med tacofärs

Jag fräser alltså 400 gr färs med 1 påse tacokrydda enligt receptet på påsen

Lägger det i en sträng på tortillabröd och rullar ihop, lägger rullarna i en smord form

Blandar ½ brk tacosås och ½ brk krossade tomater och skedar det över rullarna

Strö på riven ost och gratinera i 225 gr tills osten smält och fått lite färg


Lörd:

Lunch: 

"Grab a snack" vi fixar till kalas och äter det vi kan under tiden   provsmakar pizzabitar t.ex

Middag:

20-årsfest med amerikanskt tema bl.a hamburgare, panpizzabitar, jello m.m


Sönd:

Lunch: Brunch på resterna

Middag:

Fiskgratäng med kräftstjärtar o dillsås.

Gör ett potatismos, rör sist i en äggula

Bottna en smord ungsform med förvällda gröna bönor eller sockerärtor, gärna lite nerskurna och tinade torskfiléer, pressa lite citron över och salta och peppra lite på filéerna

Spritsa moset runt kanten på formen

Rör hop 1 msk smör med 2 msk mjöl, späd med 4 dl mjölk, tillsätt ½ hackad dill och koka 3 min, smaksätt med salt och vitpeppar

Rör i kräftstjärtarna och häll såsen på fisken

Gratinera i 225 gr ca 30 min.

Om man vill kan man ha dillen i moset isf i såsen, då tillsätts den sist.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards