Matsedeln

Alla inlägg den 10 februari 2013

Av Neta - 10 februari 2013 00:27

  Vi började med ett japanskt snacks, Edamamebönor som man kokar i 3 min sen slungar i flingsalt. Man tar sen hela skidan och liksom drar ur bönorna med tänderna då får man med sig saltet också. Man äter inte själva skidan. Urgott! Finns frysta i påse på Ica för runt 20-lappen och funkar utan sushi också, till fördrinken kanske.


       


Sen gjorde vi Misosoppa köpte en ask med 5 påsar med en slags buljongpasta av märket Blue Dragon, där läste jag fort men fel, man skulle koka upp vattnet och sen vispa i pastan, jag blandade alltihop från början men det gick bra det också. Vi bottnade skålarna med lite salladslök, paprika och skivade färska champinjoner och sen hällde vi på den varma buljongen på det. Jättegod och inte det minsta stark, men vill man ha bett i den kan man säkert ha i lite chili. Så skulle man ju då ha tofu i den, vi köpte den här   och den kan jag säga att vi bara provade lite grann av, den gick rakt i soporna sen, smakade absolut ingenting och hade en silkig konsistens, gick i molekyler bara man tittade på den. Inget för oss.

Blue Dragons recept till sitt sushiris var inget för oss heller, fruktansvärt sött, jag fick värma mer risvinäger med bara salt i och den blev ändå för söt, utan vi kommer även i fortsättningen att göra det vi fick från www.sushibutiken.se här ser du det. Vi gjorde på 500 g ris idag och det räcker till 4 noriark och tre nigiri.


           

Vi hade gravlax, avocado, röd spetspaprika (för den ger tillräckligt långa strimlor för ett noriark) och crabsticks. Rädisor, morot, gurka och Rättika finstrimlat är också vanligt. Jag gillar inte crabsticks egentligen, tycker dom är äckligt söta men så här med sojan till gick det bra. Pepparrotsvisp var kanske lite mesigt till och med för mig som inte fixar stark mat alls, men man måste ju prova, nästa gång blandar vi lite wasabi i det. Lämna ca 2 cm fritt från ris där rullen försluts. Lägg fyllningen på mitten och rulla med bambumattan. Den måste man ha.


           

Vi gjorde lite för mkt av fyllningen men det går ju bra att äta lite till också. Ta lite vatten på fingret och förslut norin med om den inte går ihop, man måste också krama till rullarna. Vi har en form för nigri, men det enda bra med den är att man kan göra 5 samtidigt, idag formade E i handen och det går precis lika bra.


        Vatten är ett måste när man gör Sushi, både att doppa tassarna och kniven (mellan varje skär)  i. Tillbehören är Japansk soja, inlagd ingefära och nån form av pepparrotspasta. Sen bitarna av Crabsticks som blev över, var goda att doppa i sojan som dom var. Ja vi kommer fortsätta att exprimentera, gott som 17 är det.


Klicka på bilderna så blir dom större.

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards