Direktlänk till inlägg 4 februari 2013
1 gul lök
4 klyftor vitlök, hackade
1/2 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
olivolja till stekning
900 g morötter, sköljda
2 tärningar grönsaksbuljong
1 liter kokande vatten
salt, nymalen svartpeppar
citronsaft
Topping:
1 burk kikärter
1 msk olivolja
1/4 tsk malen spiskummin
1 nypa chiliflakes
salt
1 dl matyoghurt
persilja, grovhackad
pitabröd, värmda
Riv löken grovt i matberedare och fräs med vitlök, koriander och spiskummin i en stor kastrull tills löken är mjuk men inte tagit färg.
Riv även morötterna grovt och tillsätt i kastrullen tillsammans med buljongtärningar och kokande vatten.
Låt koka tills morötterna är mjuka, cirka tio minuter, mixa sedan slätt, späd vid behov, och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Skölj kikärterna och torka torra med hushållspapper,
Fräs i het panna med olivolja, spiskummin och chiliflakes tills de är heta och fått färg.
Smaka av med salt.
Servera soppan med kikärter, en klick yoghurt, persilja och pitabröd.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | |||||||
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 |
||||||
|