Direktlänk till inlägg 5 november 2012
Auberginesoppa med citron
2 auberginer (ā ca 300 g)
3/4 dl olivolja
1 krm kajennpeppar
12 dl vatten
1,5 citron, saften
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk hackad, färsk rosmarin
salt och peppar
finrivet skal av 1 citron
1 msk finhackad rosmarin
fullkornsfralla med färskost, skivad tomat och ev groddar
Ta bort fästet på auberginerna och skär dem i bitar.
Bryn i oljan med kajenn tills de har fått lite färg.
Häll på vatten, hälften av citron-saften och tillsätt buljongtärningar.
Koka upp och koka på svag värme i cirka 20 minuter under lock tills de är mjuka.
Tillsätt resten av citronsaften och rosmarin, mixa soppan slät.
Salta och peppra.
Servera med strösslet, och en fullkornsfralla med färskost, tomat och groddar
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 | 7 |
8 |
9 | 10 |
11 | |||
12 | 13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|