Matsedeln

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2012

Gai Pad Med Mamuang

Av Neta - 12 oktober 2012 23:46

Ja eller Kyckling med cashewnötter om ni hellre vill det   måste ju få briljera lite nu när jag hittade det utlänska namne också.


   


Första bilden är från en kinakrog i Gävle, kolla in att alla morötter är som små blommor och kolla den skulpterade morotsblomman. Ända sen vi var där har jag försökt göra den där rätten själv men inte fått till det, men idag hittade jag ett recept jag provade och det blev det närmaste hittills. Idag gjorde jag den på dom grönsaker jag hade, purjo, morötter och paprika, men det ska vara bambuskott och sockerärtor också. Så här gjorde jag.


4 kycklingfiléer á 100 g strimlas och marineras 10 min i 2 msk japansk soja.

Strimla det gröna från en purjo, skala och skiva morötterna, (vill ni ha blommor så rispa djupt med cestjärn runt om innan ni skivar) strimla paprikan. Fräs det i lite olivolja tillsammans med kycklingen och marinaden.

Tillsätt 2 msk ostronsås och 1-2 tsk fisksås, smaka er fram. Kanske ni vill ha några droppar soja till också. Fräs till kycklingen är klar, tar bara några minuter.

Till slut häller ni i rostade cashewnötter och rör om. (fast dom hoppade jag över idag)

Servera med ris och bordssoja. Snabbt, lätt och jättegott.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards