Direktlänk till inlägg 8 oktober 2012
Krämig quorngryta med äpple
1 späd purjolök
1 bit rotselleri (ca 400 g)
1 stor morot
300 g frysta quornbitar
smör och olja till stekning
1/2 tsk torkad timjan
2 dl vispgrädde
1–1 1/2 dl vatten1 dl ajvar relish, mild
1 1/2 msk grönsaksfond
1 äpple, syrligt och friskt
salt och peppar
Till servering:
Vildrisblandning
Ansa och skär purjon i cirka 1 centimeter breda bitar. Skär bort skalet på rotsellerin och skär den i sockerbitsstora bitar. Skala och skär moroten i breda slantar.
Bryn quornbitar i smör och olja i en rymlig gryta på hög värme tills de har fått färg. Lägg åt sidan och bryn grönsakerna med timjan i smör och olja tills de har fått lite färg.
Lägg tillbaka quorn i grytan och tillsätt grädde, vatten, ajvar och fond. Låt koka upp och sjud i 4–5 minuter tills grönsakerna känns nätt och jämnt mjuka.
Kärna ur och skär äpplet i små bitar. Tillsätt det när cirka 1 minut av koktiden återstår. Smaka av med salt och peppar.
Servera med vildris.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
|||
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 |
31 |
|||||||
|