Matsedeln

Direktlänk till inlägg 28 augusti 2012

Höstmat

Av Neta - 28 augusti 2012 22:23

Ja nu är det väl vardag efter sommarens ledigheter hos dom flesta igen. Man kanske inte direkt ställer sig och grillar heller om man kommer från jobbet även om det är en fin kväll.

Jag har lite svårt att komma igång igen, var och handlade idag men jag har total idétorka vad gäller maten. Har väl iofs köpt på mig lite köttfärs, korv, isterband och fisk. Tycker dock man gör samma saker hela tiden. Blev därför så glad när Christine ville ha lasange idag. Inte så bökigt om man är 2 som hjälps åt. Gjorde en stor så vi har lunch i morrn också. Men sen då?? Måste komma in i rutinerna igen, en soppdag, en fiskdag, en vegetarisk kanske... ja men ni hör väl vad tråkigt det låter. Men vem sa att livet alltid måste vara rolig?


Lasange


10 lasangeplattor

500 g färs

1 lök

1 paprika

1 brk krosstomater

tomatpuré, salt o peppar och ev nån ört.


5 dl mjölk

3 msk mjöl

1 msk smör

3 dl riven ost

salt & vitpeppar

1 tunt skivad mozzarella


Sätt ugnen på 225 gr

Fintärna lök och paprika, låt tomaterna rinna av i sil.

Fräs köttfärsen med grönsakerna, häll på tomaterna och smaksätt.

Vispa hop mjöl och mjölk under uppkokning, koka 3 min, smaksätt

vispa ner smöret, ta kastrullen från värmen och rör i osten, rör till den smält

Täck en smord ugnsform med köttfärsröra i botten, ringla över ostsås, lägg på plattor

Upprepa detta 1-2 ggr, översta lagret ska vara sås.

Lägg på mozzarellaskivor och tryck ner dom lite.

Grädda i mitten av ugnen 30-40 min.

Låt lasangen vila 10 min innan servering.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards