Matsedeln

Direktlänk till inlägg 22 augusti 2012

Mac & cheese

Av Neta - 22 augusti 2012 10:28

Ja så heter det ju i USA och ni som varit där har säkert ätit det. Lite krångligt recept kan jag tycka, amerikanska recept är ofta det och lite onödigt omständiga. Jag har inte provat det här själv ännu men när jag gör det så nöjer jag mig nog med att hacka löken, inte riva. Jag kommer o stöta lagerbladen, tycker det är äckligt att få ett sånt i munnen. Tycker också det verkar lyxigt med fond i en sån här rätt en buljongtärning borde funka lika bra, ni vet att Bongs är fria från transfett. Och inte 17 kör jag med 2 olika ostar blir förmodligen prästost för hela slanten och ganska grov topping, men annars så...  


Mac & cheese

Extra fin makaronipudding

 

 

Ca 250 g makaroner

 

Ostsås:

1 gul lök

50 g smör

1 msk paprikapulver

Lite cayenne

2 lagerblad

Ca 1 dl mjöl

4 dl mjölk

½ dl vitt vin

1 msk konc kyckling-eller kalvfond

150 g riven västerbottenost

150 g riven cheddarost

1 äggula

Salt & peppar

 

Brödtäcke:

140 g tärnat bacon

Ca 2 dl brödsmulor

 

Sätt ugnen på 175 gr

Koka makaronerna enligt anvisningen på paketet

Låt dom rinna av

Skala löken och riv den fint

Smält smöret, tillsätt däri lökriv, paprikapulver, cayenne och lagerblad, fräs runt 2-3 min

Häll i mjölk, vin och fond, hetta upp tills det nästan börjar koka

Ta kastrullen av värmen, tillsätt de rivna ostarna och äggulan, rör till osten har smält, smaka av med salt & peppar

Blanda ner makaronerna, spä med mjölk om det är för tjockt alt ha i mer ost om det är för löst

Hetta upp en torr stekpanna och knaperstek baconet

Tillsätt brödsmulorna och låt dom fräsa med sista 2-3 minuterna

Kör bacon och brödsmulor nåt varv i matberedaren för att få det finfördelat

Fördela makaroniröran i 6 portionsformar eller en ugnsfast form

Strö på bröd & baconsmulorna

Grädda längst ner i ugnen i ca 30 min eller tills den fått fin färg.

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards