Direktlänk till inlägg 16 juli 2016
Marinera ca 1 kg kött i
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 dl olja
1/2 dl soja
1 tsk tork timjan
1 riven vitlöksklyfta
Blanda marinaden
Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll marinaden över
Låt det ligga 1 dygn
Torka av det väl, låt det vila en timme och grilla det sen med bara salt o peppar på i 3-4 min.
Rödlökssmör
2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
1/2 msk råsocker
1 msk smörolja
1 msk rödvinsvinäger
Salt o sv.peppar
4 st ca 1 dm långa timjanskvistar
1/2 rödlök
200 g mjukt smör
Hacka rödlöken och vitlöken
Fräs det i oljan med råsockret
Tillsätt vinägern efter en stund och låt det koka ihop.
Salta och peppra
Låt det svalna helt
Repa bladen av timjanen och vänd i det
Finhacka den halva löken och rör ner
Blanda med smöret och forma 3 rullar i gladpack
Lägg i frysen ca 2 timmar och låt det sen tina i kylen ca 1 timme före servering.
Det du inte äter direkt stannar så klart i frysen.
Vi åt med sallad, grillade champinjoner och färskpotatis.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 | 17 |
|||
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||
|