Matsedeln

Alla inlägg den 13 juli 2016

D2

Av Neta - 13 juli 2016 15:31

Fick en kommentar om våfflorna och nåt mer om förra veckans matsedel.
Jo det är klart att jag inte skulle ätit sylt men tog väldigt lite.
Vetemjöl är ju inte heller bra och det är svårast att undvika tycker jag. Fick dock en del tips av diabetessköterskan om hur man ska göra om man fuskar.
Syra är det som ska neutralisera, då man gör sushi t.ex Så använder man den risvinägern som är minst sötad och tillsätter inte sockret i risblandningen. Då gör det inget att riset är vitt.
Osötade frysta lingon kan man ha, det ger nästan minuseffekt på socker skojade hon om. Och rör man i det i nån rätt, gott till mkt mer än man tror, så är det bra.
Citron och vinäger så klart, jag skvätte i vinäger i köttfärssåsen när jag bara hade vit pasta av vete sist och det gav en ganska pikant brytning som inte alls smakade illa.
Annars är ju pr citron i vattnet till maten bra att ta till.

Annars så säger hon att man ska äta som vanligt med mkt grönsaker. Bra är så klart fullkornsprodukter.
Vi hittade ett osötat fullkornsbröd på Lidl som var billigt dessutom, inte det trista mörkbruna utan lite ljusare och saftigt o fint. Ligger färdigskivat. Annars gör vi ju vårt matbröd själva och då blir det ju lättare. Men när man inte orkar baka är det här och de runda osötade rågbitarna från Fazer bäst. Det har jag också som hamburgerbröd.
Fullkornspasta och ris kan jag inte äta, det går inte då avstår jag hellre till förmån för varma grönsaker. Eller så äter jag durumprodukter och ser till att jag har lite citron i vattenglaset.

Frukt o bär är det så här års lätt att få i sig för mkt av. Men hon sa att det inte är så himla farligt så länge man inte hinkar i sig litervis med ex jordgubbar. Samma där, välj med mkt syra också inte bara söt melon mm, det enda hon egentligen sa något om var att bananer och vindruvor ska man helst bara äta på morgonen. Hon tipsade om kiwi till ost och det provade vi, helt ok faktiskt.

Annars är det ju mest protein och om man är sugen på kvällen tipsade hon om avokado, det är så himla gott med bara salt o peppar på. Prova det!

Många går över till strikt LCHF, men jag fixar inte den feta kosten. Den är inte heller ultimat tycker hon, då är det bättre med en GI-kost.

Blåbär är rena hälsobäret, mycket oxidanter och syra i. Så utoch plocka ni som kan. Jag jobbar på att få ut en familjemedlem här ;-)

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards