Matsedeln

Alla inlägg den 31 juli 2016

Av Neta - 31 juli 2016 00:48

I måndags åt vi kassler m färskpotatis och sallad. Fotade tyvärr inte det.

I tisdags grillade vi en köttbit och gjorde en varm sallad i woken. Rödlök, vitlök, rädisor, paprika i olika färger, tomater och sockerärtor. Körde i olivolja med lite pr citron i sen bara nån kryddblandning jag hittade i skåpet. Salt så klart.

Blev gott med köttbiten och rödlökssmöret jag gjorde för nån v sen. Scrolla ner för tecept på det.

I onsdags var vi ute och for lite. Blev en räkmacka till lunch. Lite mellis vid havet med nybakade flerkornsfrallor från Lidl med mjukost på och kaffe. Det är smidigt att ha med så och mackorna blir fräscha. Kör på mjukosten från tuben när vi äter dom.

På kvällen körde vi lite korv på en elgrill bara och kokade pasta. Fanns kvar lite varm sallad med som värmdes upp i micron.

Torsd lunch rågmjölsvåfflor, först med lite salta tillbehör kräftstjärtar, rödlök, kladd o lite rom.

På kvällen hämtmat från Chopchop, en asiatisk snabbmatsrestaurang. Jag tog en medium, vilket innebär 2 rätter och jag tog nudlar till. Man kan välja tillbehör på ris, stekt ris eller nudlar. Cashewkycklingen åt jag då på kvällen

Biffwoken till lunch dan efter. Det här är alltså hälften av maten du får för 90kr

Fred kväll blev det Flexibla fisken, kan göras på vilken fisk som helst men jag föredrar vit fisk.
File'er kryddas och viks ihop, här gjorde vi på 2 fiskblock och lite kräftstjärtar som var över från våfflorna.
Krydda fisken med salt o peppar och pressa över några droppar citron, formen ska vara smord så klart.
Lägg skivade tomater på fisken, salta lite på dom med och sen rikligt med dill. Helst färsk. Häll på vispgrädde, 2-3 dl gick nog åt här. Häller grädden försiktigt på fisken så det blandar sig lite med dill o tomat innan den rinner ner i formen.
225 gr i ca 25 min, äts med kokt potatis och sallad. Så gott att mosa till potatisen i grädden som tar smak av både dill och tomat.

Lörd lunch, det är inte fiskpinnar utan helt kycklingkött som panerats, snabbmat alltså. Vi åt med bulgur, sallad och en mango- persikosås från flaska.

Rökt rose'pepparlax och rökt sik från Calles fisk i Fagerviken, såsen är med rödlök, dill och ishavsrom i fraiche och nån msk citronmajonnäs. Sallad och färskpotatis.

Tänkte också tipsa om iskaffe i värmen. Häll upp kaffet och låt det bli ljummet. Lägg i några isbitar, en kula glass och en klick grädde. Riv över lite choklad. Så gott men inget man bör dricka varje dag kanske. Nån msk likör, annan sprit eller punch i kaffet gör att det svalnar fortare. ;-D men det är lyxvarianten.

Sen skrytbilden, lyx på hög nivå, blev 9 påsar a 70 g i frysen. Förvällt o klart.

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards