Direktlänk till inlägg 10 januari 2016
Jag mixade 100 g jordnötter till det började bli lite oljigt. När man trycker ett finger mot massan ska det kännas som den håller hop. Det blir lite småbitar av nötterna kvar men det är gott.
Klickar ner det där i en burk kokosmjölk med 1-2 msk mangochutney och 1 msk japansk soja + lite grov svpeppar.
Kokar upp, stänger av plattan, gör så med nästan all sås, låter det puttra under omrörning då och då så länge det är liv.
Smakar av med lite mer av sojan och ev lite salt.
Idag hade jag ugnskyckling, ris och vaxbönor till.
Så gott och jordnötssmöret är inte fullt av tillsatser som det köpta är. Man får bara inte ha för trångt kärl om man använder mixerstav. Bör vara lite vidare i botten.
Smöret är gott även på kex eller macka. Eller chokladdoppat mellan 2 bananskivor. Prova!
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 |
7 |
8 |
9 | 10 | |||
11 | 12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||
|