Matsedeln

Direktlänk till inlägg 5 januari 2016

Ingen lat måndag

Av Neta - 5 januari 2016 02:24

Var in och handlade på ett nytt Willys idag, ligger så lämpligt bredvid Maxi och ett stenkast från Fyris park. Ja vi gick allt ett varv på Maxi med, hade inget och passa precis.
Sen hem och gjorde middag

Stekte lax och tärnad potatis och spetsade en Saffran & tomatfraiche med lite pr apelsin till. Grönsaker så klart.
Förberett lite för i morgon, stekt 1 kg fläskfile' i skivor och en låda champinjoner, gjort desserterna, bakat matbröd och gjort " bregott"

Elles verk, hallonmousse ska garneras med blåbär. Äggvita, socker, grädde och passerade hallon.

Lagt in lite clementiner som kanska skulle blivit förstörda annars. Kokade en lag i 5 min på 9 dl vatten, 1/2 citron, skal och saft, 1 kanelstång, 3 stjärnanis, 1 vaniljstång och 1 msk saffransarom.
Vi blev lite fundersamma på avsaknaden av socker i receptet men dubbelkollade och hittade inget. Nåja lätt att röra i efteråt isf, socker löser sig ju snabbt.

Sila lagen efter 1 dygn, rör i 1½ dl socker och rör till det löst sig. Häll över clementinerna

Matbrödet är Ls verk efter hot från mig.....han gjorde på slattar av rågmjöl, 4 sädesslag och vete spec efter receptet på jästpåsen. Dr Oetker snabbjäst.

Bregott, denna gång på vanlig neutral rapsolja, 3 dl till ett 500 g paket. Bara vispa, först smöret sen i med oljan under vispning. Det blir nästan flytande men stelnar strax i kylen eller frysen, vi fryser i 3 dl burkar.
Vi gör inte alltid eget men det händer. Till jul gjorde jag på kallpressad rapsolja och hade i lite flingsalt. Fördelen är ju total avsaknad av E-nr., och bara så mkt godare.

Nu ska vi bara koka vaxbönor och haricote vertes i morgon som ska ligga under köttet och svampen, sen hälla bea över alltihop och gratinera. "Basselhackare" till. Ja vi ska smördegsinbaka brieost också men det går fort. Hjortronen och balsamicon är ju färdigt.

Städa köket och dammsuga, sen så är vi klara för sista helgsvängen.
Ha en fin helg!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards