Direktlänk till inlägg 13 december 2015
Var på julbord häromkvällen och fick en så god saffranssill, kände att det var apelsin men kunde inte identifiera strimlorna i, om det var apelsinskal, nån lök eller vad. Den var inte heller så mastig som krämiga sillar brukar vara men ändå lite krämig.
Tog en chansning och mailade stället och nu fick jag receptet i ett mail av köksmästaren Jimmy Kuselberg. Snacka om service!
Stället heter Hyllan och ligger i Saluhallen i Uppsala på St Eriks torg precis nedanför Domkyrkan. Måste ju ge dom den reklamen efter den servicen.
Vill ni ha en ny sill på julbordet tycker jag absolut att ni kan testa den här. Så enkel, men det är ju ofta det enkla som blir godast.
Saffransill
Minutsill (ursaltad sill i 123-lag)
Apelsinjuicekoncentrat
Färsk Röd chili 1 st
1 påse saffran
Sila av sillen, behåll lagen.
Skölj, kärna ur och skär chilin i tunna ringar.
Tillsätt chilin i hälften av lagen, tillsätt saffran och smaka upp med apelsinjuice.
Häll den uppsmakade lagen över sillen.
Låt stå kallt i en tätt försluten burk i minst 1 dygn.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 | 31 |
||||||
|