Matsedeln

Direktlänk till inlägg 13 augusti 2014

Gårdagens fiskgratäng

Av Neta - 13 augusti 2014 16:29

Tyvärr glömde jag fota, lägg till, ta bort eller byt grönsaker "efter behag" jag brukar ha strimlad fänkål i också men hade ingen igår.


400 g rödspättafilé eller annan vitfisk

4 port färdigt potatismos (vi använde Ikeas frysta igår, helt ok!)

smör

1-2 tsk curry

1 morot

2 gula lökar

1 stjälk blekselleri

4 stora champinjoner

 

2 carlipaprikor (lj.gröna smala, säljs i påsar med 7-8 st, milda o fina)   

2-3 tomater

20 sockerärtor

3 msk mjöl

4 dl mjölk + 1 msk hummerfond

½ dl hackad dill

salt o peppar

ca 30 skalade räkor


Ansa och strimla moroten

skiva sellerin tunt

halvera eller kvarta och skiva löken

skiva champinjonerna

ansa och strimla paprikan i 2-3 cm långa strimlor

rensa och dela sockerärtorna på 3

tärna tomaterna


Sätt ugnen på 225 gr

Smält en rejäl klick smör ca 25 g med curryn i en stekpanna, rör om

Fräs lök, morot, paprika, svamp och selleri i detta i ca 5 min, tillsätt sockerärtor och tomat, rör runt och salta

Lägg det på botten av en smord form

Krydda fiskfiléerna med salt o peppar, rulla hop dem och fördela dem över grönsaksfräset

Tillaga moset enligt anvisning och spritsa det runt kanterna

Vispa ut mjölet i mjölk o fond, koka upp och låt koka 3 min under omrörning, det ska vara lite tjockt, tillsätt dill och ev salt & peppar

häll det i mitten av formen och gratinera tills fisken känns "torr" och moset fått fin färg ca 20-30 min

lägg på räkorna på såsen, peta ner dom lite grann och servera med sallad.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards