Direktlänk till inlägg 13 augusti 2014
Tyvärr glömde jag fota, lägg till, ta bort eller byt grönsaker "efter behag" jag brukar ha strimlad fänkål i också men hade ingen igår.
400 g rödspättafilé eller annan vitfisk
4 port färdigt potatismos (vi använde Ikeas frysta igår, helt ok!)
smör
1-2 tsk curry
1 morot
2 gula lökar
1 stjälk blekselleri
4 stora champinjoner
2 carlipaprikor (lj.gröna smala, säljs i påsar med 7-8 st, milda o fina)
2-3 tomater
20 sockerärtor
3 msk mjöl
4 dl mjölk + 1 msk hummerfond
½ dl hackad dill
salt o peppar
ca 30 skalade räkor
Ansa och strimla moroten
skiva sellerin tunt
halvera eller kvarta och skiva löken
skiva champinjonerna
ansa och strimla paprikan i 2-3 cm långa strimlor
rensa och dela sockerärtorna på 3
tärna tomaterna
Sätt ugnen på 225 gr
Smält en rejäl klick smör ca 25 g med curryn i en stekpanna, rör om
Fräs lök, morot, paprika, svamp och selleri i detta i ca 5 min, tillsätt sockerärtor och tomat, rör runt och salta
Lägg det på botten av en smord form
Krydda fiskfiléerna med salt o peppar, rulla hop dem och fördela dem över grönsaksfräset
Tillaga moset enligt anvisning och spritsa det runt kanterna
Vispa ut mjölet i mjölk o fond, koka upp och låt koka 3 min under omrörning, det ska vara lite tjockt, tillsätt dill och ev salt & peppar
häll det i mitten av formen och gratinera tills fisken känns "torr" och moset fått fin färg ca 20-30 min
lägg på räkorna på såsen, peta ner dom lite grann och servera med sallad.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
|||
|