Direktlänk till inlägg 6 april 2014
Hade besök av ett par från dansgänget, tillika gamla grannarna från stan, vi flyttade hit och dom senare till Lövstalöt så vi ses lite då och då.
Bosse o jag är dessutom konfirmationskamrater men det upptäckte vi för kanske 30 år sedan. Han hade ju samma konfirmationskort som jag och när jag gick igenom mina små kort "Minne från konfirmationen" så visst hade jag ett från honom. Här hade vi umgåtts o dansat i flera år och inte alls tänkt på det
Annika kom in i bilden på 80-talet nån gång som fröken Rask från Haparanda, men blev snart fru Sjöberg. Dom har tre barn också födda -91, -92, och -95 så vi hade småbarn samtidigt ett tag.
Vi gjorde några krustader o lite annat tandpetarplock isf förrätt till drinken före maten som blev en Netadricka.
Till varmrätt detta som ni haft här i bloggen innan.
Asiatisk fisksoppa
4 portioner
300 g laxfilé
300 g torskfilé
2 morot
2 tsk färsk hackad ingefära
4 krm sambal oelek
2 msk rapsolja
2 msk kycklingfond eller 2 tärningar thaibuljong, kyckling
2 brk á 400 g kokosmjölk
½ röd paprika, tärnad
100 g sockerärtor, delade på hälften eller på tre
koriander (kan uteslutas)
Skär fisken i stora tärningar.
Skala och hacka vitlöken. Skala och klyfta potatisen. Skala och skiva moroten.
Fräs vitlök, potatis, morot, ingefära och sambal oelek i en gryta med olja, 3 minuter.
Tillsätt fond och kokosmjölk. Koka upp och sjud soppan i 10 minuter. Tillsätt skivad salladslök och tärnad paprika, koka upp och vänd försiktigt ner fisktärningarna och sockerärtorna.
Lägg på ett lock och ta bort grytan från plattan och låt den stå vid sidan om, ca 5 minuter. Smaka av med fisksås. Garnera med koriander.
Elle hade bakat surdeg till soppan som vi serverade med hemgjord rödlöksost
200 g färskost naturell
1 hackad rödlök
1 krm grovmalen sv.peppar
1/4-½ tsk salt
rörs ihop
Detta blev desserten som intogs till fikat men med egengjord passionscurd och utan fågelbo. (Tryck på bilden)
Passionscurd
25 g smör
100 g socker
1 citron, saften av
2 passionsfrukter
1 ägg
1 äggula
Rör köttet och kärnorna från frukterna genom en finmaskig sil, så ni får med juicen bara
Smält smör, socker, citronsaft och passionsjuicen i en kastrull
Vispa hop ägg och äggula och häll det i smörblandningen
Vispa kraftigt under sjudning tills det tjocknar
Häll genast upp den så den inte blir för varm i botten
Ska ni ha den på en kaka så lös upp ½ gelatinblad, som legat i blöt i 10 min, i den varma curden. Då blir den blank o fin.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 | 13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 | 30 |
|||||||
|