Matsedeln

Direktlänk till inlägg 30 mars 2014

Veckans köttfria

Av Neta - 30 mars 2014 22:41

Purjolåda med svamp

 

 

3-4 purjolökar ansad och sköljda i cm-stora skivor.

 

Stuvning:

3 msk smör

2,5 dl konserverad eller fryst svamp

2 msk mjöl

3-4 dl spad + mjölk

salt

2 msk riven ost

2 msk ströbröd

2 msk smör

 

Sätt ugnen på 250 gr

Koka purjon halvfärdig

Lägg den i en smord ugnsform

 

Fräs svampen i matfettet

Strö över mjölet, rör om och häll på vätskan.

Koka under omrörning i 3-4 min, krydda

Häll stuvningen över purjon

Strö över ost och ströbrödet

Klicka på smör och gratinera till rätten fått fin färg.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards