Matsedeln

Direktlänk till inlägg 30 mars 2013

Påskbuffén

Av Neta - 30 mars 2013 22:57

 


Det kalla då, 3 sorters sill varav 2 köpes, senaps och skärgårdssill. Den tredje narmast ägghalvan är den med  gräddfil, koriander och citroncest som jag rör ner avrunnen matjesill i.

Gravlax, skaldjur med rom, rödlök och gr.fil och lilla ägghalvan med rom, citronmajonnäs och en räka på.

Ja sen var jag mätt    trots att jag inte tog nån potatis, bara en liten skärva hårt tunnbröd med ost. Gillar just tunnbröd till sill men det ska vara dom hårda runda som har en gul nalle på förpackningen.


 


Tog iaf lite Jansson, kantarellomelett, en tacoostfylld champinjon, några köttbullar och prinskorvar och lite grönsaker. Åt omeletten, halva champinjonen, en korv, en köttbulle och sparris och sockerärtorna sen var det stopp. Men fick i mig Jansson och resterande korv och köttbullar ett par timmar senare.

Jag är ju överviktsopererad för många år sedan och ibland är det som det blir fullt fortare i den lilla magsäck jag har kvar, då får jag ta det i omgångar annars kan jag få som "känningar" senare om jag inte äter. Blir yr och darrig.


 

Påskens fruktsallad, jag tog reda på alla rester av ananas, både färsk och burkad och aprikoser från burk och tog med deras spad. Tinade lite jordgubbar i det och la till kiwi och päron. Helt ok och det är lite kvar så kanske spär på med andra frukter och bär i morgon. :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards