Matsedeln

Direktlänk till inlägg 17 februari 2013

Amerikansk buffé

Av Neta - 17 februari 2013 15:32

Dottern hade öppet hus på sin 20-årsdag igår med en Amerikansk buffé och lite tema på "Flygplats i USA", hallen blev ankomsthall och vardagsrummet "hela flygplatsen" hon gick verkligen "All in" där.

Alla var utklädda på temat college utan hon själv som var Miss America.


Hon gjorde all mat själv med lite hjälp av mig och sin syster.


Hamburgare: där smaksatte hon bara nötfärs med 1 dryg tsk salt & 1 krm sv.peppar + 1 ägg till 400 g färs och formade med hamburgerpress 100 g/ burgare. Frös dom ostekta och brynte sen på dom från fryst och körde dom 5 min i 200 g ugn. Dom blev otroligt saftiga och jättebra smak.

Serverades i bröd med bacon, smågurkor skurna på längden, ketchup och amerikans hamburgerdressing.


Hamburgerbröd

6 st

 

½ pkt jäst
2½ dl ljummet vatten
½ tsk salt
1 tsk socker
2 msk olja
ca 5½ dl mjöl
Sesamfrön att strö på bröden

 

Lös upp jästen i vattnet, tillsätt, salt, socker och olja. Tillsätt mjölet, men inte allt på en gång, har mätt på ett ungefär hur mycket mjöl jag använde så prova er fram, arbeta degen ca 5 minuter med maskin. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.

Häll ut degen på mjölat bakbord, dela den i 6 delar och rulla varje del till bollar som man sen plattar ut lite. Forma dem med handen när de ligger på bakplåtspapper tills de får ”hamburgerbrödsform”. De ska inte vara för platta. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader

Pensla bröden med vatten och häll på sesamfrön. Sätt in i mitten av ugnen ca 8 minuter. Låt svalna.


Panpizza

 



25 g jäst
2,5 dl vatten, ljummet (37°)
1 msk olivolja
0,5 tsk salt
2 krm socker
1 msk bakpulver
6-7 dl vetemjöl special
1 msk olivolja, till varje form

2 st pajformar, runda, ca 26 cm i diameter, eller 1 stor, ca 36 cm, eller en vanlig långpanna

Sätt ugnen på 225 gr

Finfördela jäst i en bunke och rör ut i ljummet vatten.

Tillsätt olja, salt och socker.
Blanda ner vetemjöl blandat med bakpulver.

Arbeta till en slät deg.

Strö över lite mjöl och ställ att jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 40 min.
Smörj formarna eller formen med olja.

Kavla ut deg till 2 eller 1 pizza i samma form som formarna och lägg i botten att jäsa ca 30 min.
Lägg på önskad fyllning och grädda ca 20 min.

Fylldes med färdig tomatsås, skinka och ost.

 

Macaroni & Cheese

6 port



6 dl mjölk

1 msk mjöl

6 dl riven smakrik ost

3 krm paprikapulver

Salt & vitpeppar

6 port idealmakaroner


Gör ostsåsen: Vispa ut 1 msk vetemjöl i 1 ½ dl mjölk.
Koka upp 4½ dl mjölk och vispa i redningen, koka upp.
Koka på svag värme i 3 min.

Riv 80g. (ca 6 dl) cheddarost.
Dra kastrullen från värmen och smält osten i såsen.
Smaka av med 3 krm paprikapulver, salt och peppar.
Blanda såsen med nykokta idealmakaroner och servera
.


Coleslaw


 

 

5-7 dl finstrimlad vitkål
 1 liten morot
1 liten rödlök
 1 dl matl.youghurt
1 msk majonnäs av valfri sort

1 tsk dijonsenap
1 brk avrunna ananasringar i bitar
1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar


Gör så här:

Skala och riv moroten.

Skiva rödlöken tunt.

Rör ihop crème fraiche, majonnäs och senap.

Smaksätt med salt och peppar.

Blanda i vitkål, morot, ananas, lök och majonnässås.

Låt stå kallt ca 2 timmar innan serveringen.

 


Peanutbutter & jamsnittar med jordnötssmör och jordgubbssylt på vitt bröd som läggs ihop och skärs i trekanter.

Milkshake på mjölk, vaniljglass och jordgubbar.

Coca-Cola

 


Dessertbuffén bestod av 1 tårta fylld med "kakgrädde" (krossade chocolate cockies + grädde) och jordgubbssylt, dekorarad som amerikanska flaggan med grädde, blåbär och hallon.

Små cupcakes bakade i knäckformar (Fyll dom bara 1/3 och grädda 200 gr i 5 min) med lj.grön melonfrosting och rosa strössel

Ananaspaj


Blev lite rester vi ätit av idag men har ostekta hamburgare kvar i frysen och "ostmakaroner" som vi säkert kan göra nån lasangeliknande rätt av, en hel paj och massor av dom små söta cupcaksen.


Nu blir det ingen matsedel denna vecka och inget vegorecept i morgon då vi far iväg på sportlov några dar.


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards