Matsedeln

Direktlänk till inlägg 21 augusti 2016

Mat veckan som gick

Av Neta - 21 augusti 2016 15:10

Söndagens middag blev kycklingfile' med wokgrönsaker, ris och egengjord jordnötssås på det jordnötssmör vi gjorde själva.
För att få jordnötssmör så sätter man bara mixerstaven i dom eller kör dom i matberedaren tills de får den konsistensen.
Sen brukar jag smälta ca 1 dl av det i en burk kokosmjölk med 2-3 msk mango chutney och ha i typ ett kryddmått sambal, som man så klart kan skippa, och lite salt och sv.peppar Den blir kanske inte så slät som om du gör den på köpt jordnötssmör men mycket godare och helt fri från tillsatser.

I måndags blev det en enkel middag, korv, potatis och ett stekt ägg. Gjorde tomatsallad på färdighackad rödlök och lite vinegrett på balsamico.

Tisdagens soppa fick ju ett eget inlägg, se neråt.

I onsdags gjorde tjejerna fiskgryta på torsk. För mkt vätska tyckte jag, mer som soppa.
Kokosmjölk, fisk, potatis, morötter, lök, paprika, squash och.....vattenkastanjer.

I torsdags gick det inte att använda köket så det blev hämtmat från kvarterskrogen. Cognacsmarinerad scampi med gröna musslor och räkor m pasta. Så där, 3 av 5.

I fredags hämtade vi mat vid food courten i Gamla Uppsala. Det här är hälften av min kycklingsallad och det jag fick i mig. Jättefräsch med saftiga kycklingbitar. 80kr och räcker lätt till 2 då det ingår bröd också. Där har vi inte handlat för sista gången.

Men man får jobba lite innan man äter.

Veckans enda lunchbild från Frasses i Norrtälje. Kycklingburgare som visade sig vara en tunn kycklingfile', tyvärr friterad med tzatsiki. Grönsaker med cole slaw ist för pommes och dressing. Fick en påse minimorötter också

Dom andra luncherna har varit sånt man greppar i farten, äggifralla, alltså en brödskiva som du skär ut ett hål i steker med smör med ett knäckt ägg i hålet, saltar och vändsteker

tunnbröd med skivad kokt potatis och makrill i tomatsås.

Rostbiff m lite remolad och salladsrester på bröd

sill på knäcke med skivat ägg

Gårdagens middag på båten. Jag fick i mig hälften, hade behövt den andra halvan nu. Plocksallad där personal plockar, 3 ägghalvor, svarta o gröna oliver, sparris, fetaost förutom sallad, flera sorter, gurka och tomat. Sen minst 1/2 kg räkor. Bröd, vin o dressing till för runt 100kr. Vansinnigt god men för mycket.

Det var den veckan, nästa är vi på semester, iaf hälften av oss.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards