Direktlänk till inlägg 4 augusti 2016
Portioner: 4
1 stor zucchini
en klick smör
1 liten purjolök eller knipplök
2 dl crème fraiche eller gräddfil
0.5 dl majonnäs
2-3 tsk dijonsenap
1 liten vitlöksklyfta
1 msk dill (fryst)
1 msk persilja (fryst)
salt och svartpeppar
Skala och tärna zucchinin. Strimla purjolöken fint.
Stek zucchinin i smör på svag värme, salta och peppra. När zucchinin börjar mjukna lite, ta upp den så den får kallna. Fräs ev med löken nåt varv på slutet.
Blanda crème fraiche/gräddfil med majonnäs och senap. Pressa ner vitlöksklyftan. Smaksätt med salt, svartpeppar, dill och persilja.
Blanda ner zucchinin och purjolöken i såsen.
Smaka av och låt stå en stund.
Dagen efter var det ungefär hälften kvar. Då hade vi i ca 1/3 normalstor zucchini för att dryga ut den lite. Jag skalade den, tärnade den fint och hade i den rå. Det blev också gott 😊
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 |
6 | 7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
13 | 14 |
|||
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 | |||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|