Matsedeln

Direktlänk till inlägg 24 juni 2016

Mimosasallad

Av Neta - 24 juni 2016 01:04

Kanske inte orginalreceptet men attans så fräsch ändå.

Tärna:
1 nektarin
2 skivor a' ca 1 cm färsk ananas
Mittenskiva av en honungsmelonhalva
Ung lika mkt vattenmelon
10 körsbär, kärna ur och dela i 4 klyftor
Dela 10 vindruvor lika.

Vänd ner i
1 dl grek yoghurt
1 dl gräddfil
1/2 dl majjo
1 tsk slotts senap
Salt och peppar, jag hade visst 4 sorter i kvarnen, vit, svart, rose' och grön.
Låt stå nån kvart.

Den blev lite lös iom att frukten släpper vätska men vilkeen skillnad på den man köper eller gör på fruktcocktail.
Värt allt skärande och hackande.
Vi åt den till rökt fläskfile' och färskpotatis. Sallad så klart.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards