Direktlänk till inlägg 11 december 2015
Mjöd är jättegott till julmaten, lätt att göra och tar 5 dagar att göra. Håller sig nån månad och är en kul grej att ha med sig som värdinnegåva i jul.
Mjöd
ger ca 5 liter
2 citroner
8 dl (700 gr) farinsocker
1/2 dl torkad humle
5 l vatten
10 gr jäst
1 tsk socker och 8 russin/flaska
citron och isbitar till servering
Skala citronerna och skär dem i tunna skivor eller bitar.
Blanda dem med farinsockret och humlen i en stor skål.
Koka upp vattnet och häll det över, rör om.
Låt svalna.
Tillsätt jästen, utrörd med lite socker, och låt drycken stå övertäckt i rumstemperatur till nästa dag.
Sila och tappa upp på flaskor, lägg 1 tsk socker och russin i varje flaska.
Korka lätt med ex en bomullstuss.
Mjödet är färdigt efter 3-4 dagar.
Smaksätt med pressad saft av citron och lägg ev i några fräscha skivor av citron och isbitar vid serveringen.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 | 31 |
||||||
|