Direktlänk till inlägg 3 juni 2017
Hej! Nu är det jag, Elle som skriver igen. Jag är Netas äldsta dotter och ikväll gjorde jag en smörgåsstubbe.
Det är ju iaf Pingstafton
Elles smörgåsstubbe på en spik (3-4 port)
9 skivor formbröd (jag hade Surdegsbröd med dinkel)
Legymsallad:
1 brk ärtor och morötter á 305 g. (glasburk)
2 salladslökar, strimlade
1/2 äpple
ca 1/2-1 dl gräddfil eller crémefraiche
ca 2 msk majonnäs
1 tsk senap
salt och peppar
ev lite hackad rökt skinka
Hälg av grönsakerna i en trådsil.
Tärna äpplet.
Rör ihop äpple, lök, senap, majonnäs, lite av gräddfilen och kryddor.
Vänd ner grönsakerna och ha i mer gräddfil tills du har en bra konsistens.
Kyl en stund.
Rödlöksost
1/2 ask färskost (200 g.)
1/2 rödlök, finhackad
salt och peppar
Blanda ihop.
Spackel
2 msk majonnäs
1/2 dl gräddfil eller fraiche
ev lite salt och peppar
Rör ihop
Kantskär brödet och lägg ihop 3 skivor på ett fat. Bred på rödlöksosten.
Lägg på 3 skivor till och bred på legymsallad på dem.
Avsluta med de sista 3 brödskivorna, tryck till lite och bred stubben med spacklet.
Låt stå 1-2 timmar eller längre.
Dekorera med:
250 g räkor med skal, skalade
Burkmandariner
Oliver
3 skivor bresaola
1 tomat
3 st babybell-ostar
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
17 | 18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||||
|