Matsedeln

Direktlänk till inlägg 3 juni 2017

Smörgåsstubbe (Gästblogginlägg)

Av Neta - 3 juni 2017 22:48

 

Hej! Nu är det jag, Elle som skriver igen. Jag är Netas äldsta dotter och ikväll gjorde jag en smörgåsstubbe.

Det är ju iaf Pingstafton  


Elles smörgåsstubbe på en spik (3-4 port)



9 skivor formbröd (jag hade Surdegsbröd med dinkel)


Legymsallad:

1 brk ärtor och morötter á 305 g. (glasburk)

2 salladslökar, strimlade

1/2 äpple

ca 1/2-1 dl gräddfil eller crémefraiche

ca 2 msk majonnäs

1 tsk senap

salt och peppar

ev lite hackad rökt skinka


Hälg av grönsakerna i en trådsil.

Tärna äpplet. 

Rör ihop äpple, lök, senap, majonnäs, lite av gräddfilen och kryddor.

Vänd ner grönsakerna och ha i mer gräddfil tills du har en bra konsistens. 

Kyl en stund.


Rödlöksost

1/2 ask färskost (200 g.)

1/2 rödlök, finhackad

salt och peppar


Blanda ihop.


Spackel

2 msk majonnäs

1/2 dl gräddfil eller fraiche

ev lite salt och peppar


Rör ihop


Kantskär brödet och lägg ihop 3 skivor på ett fat. Bred på rödlöksosten.

Lägg på 3 skivor till och bred på legymsallad på dem.

Avsluta med de sista 3 brödskivorna, tryck till lite och bred stubben med spacklet.

Låt stå 1-2 timmar eller längre.


Dekorera med:

250 g räkor med skal, skalade

Burkmandariner

Oliver

3 skivor bresaola

1 tomat

3 st babybell-ostar

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards