Matsedeln

Alla inlägg den 8 juli 2015

Av Neta - 8 juli 2015 14:51

Igår firade vi att Ma fått semester. Samtidigt ville vi träffas innan vi sprids i sommar, dom ska på Nordlek i Danmark och till Skottland. När dom kommer hem far vi iväg.

Varit sugen på räkor ett bra tag så vi gjorde en räkfrossa. Ett stort fat med räkor, 2,5 kg, jag lade upp och Elle prydde det med fina renskurna citronklyftor sen också. Aioli och ett Bosniskt bröd vi hittade på Nelins och som är onödigt gott ;-D lite vanliga baugetter också.

Elle hade gjort jordnötssmör, så enkelt att göra. Man bara mixar jordnötter tills det blir smör och har ev i lite mer salt. Ingen palmolja som det är i köptas och så mycket godare. Bättre konsistens också, ni måste prova det!

Vi hade lite olika ostar och massor av frukt. Dels jordgubbar på ostbrickan sen gjorde vi ett fruktfat, 3 olika meloner, minivattenmelon, honungsmelon och Cantaloupe, mer jordgubbar och körsbär. Vackert och gott. Lite kex till osten fanns också. Enkelt men så gott och vi kunde sitta ute hela kvällen.

Vi började med dubbla fördrinkar, dels en Martini rose' och sen hade dom med sig vit Sangria och egenodlade jordgubbar. Blev mycket av dom bären igår. ;-) men det är väl nu man ska frossa.

Vi upptäckte att jordnötssmör på vattenmelon är vansinnigt gott ;-D sen frossade vi verkligen och drack vitt vin till. Ja vi hade vatten också ;-)
Nån mer Sangria blev det också, är det sommar så är det. Och en kaffeskvätt där emellan.
En vansinnigt trevlig kväll att lägga till minnet av sommaren 2015.

Just nu öser regnet ner här och det skulle visst kunna komma stora mängder. Maten idag blir nog mer vardagsbetonad, tog fram köttfärs och det är risk för att det blir köttfärssås av den då jag har lite färsk pasta i kylen. Kanske åker resten av osten fram ikväll till TVn om det nu finns nåt att se.

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards