Matsedeln

Direktlänk till inlägg 22 augusti 2015

Kräftskiva

Av Neta - 22 augusti 2015 23:52

Fast inte så mkt fest om man har två små gryn med. Vi träffades redan strax efter 17 så vi blev inte så sena heller.
Mi o Ma, deras dotter och hennes barn. Det var första gången vi träffade smågrynen, men Engla har lovat att komma tillbaka.

Gjorde en gul Sangria och crostini med brieost och björnbär på hälften och jordgubbar till välkomstdrink.


Saffranssangria

1 dl likör43,
1 stänk saffransarom
1 msk apelsinjuicekoncentrat,
3 dl vitt spanskt vin,
5 dl fruktsoda.
Serveras med jordgubbar och skivad apelsin.

Fast vi hade jordgubbar, björnbär och nektarinbitar i. Vi tog också i lite mer fruktsoda i för jag tog nog en droppe för mkt saffransarom. Den svarar direkt.
Jag hade aldrig använt den. Men den funkar kanon så här när det inte är säsong. Flaskan står vid andra hushållsaromer och kostade 29.90 på Maxi.

Gjorde en tomat och dillröra till brödet som var ett bosniskt bröd, finns i frysdisken.
Den blev jättelös förmodligen p.g.a att jag hade fryst dill i. Men det avhjälptes med lite gelatin.

Värmde rödbetsklyftor i ugnen som serverades med flingsalt, citronbalsamico rostade pinjenötter och fetaost.

Sen dom här


Bakelse med tomat och mozzarella


4 st

1 paprika
2 plattor fryst smördeg
2-3 msk riven parmesan
1 tomat
½ mozzarellaboll
1 press vitlöksklyfta
5-6 färska basilikablad
2-3 msk olivolja
salt & peppar
pinjenötter eller mandelspån

Sätt ugnen på 225 gr
Dela paprikan, lägg den på bakpappersklädd plåt och pensla med olivolja och ställ in den i ugnen tills den blivit mjuk
Tina och dela smördegsplattorna, gör ett snitt runtom ca 1 cm in
Pricka botten och fördela parmesanen innanför kanterna
Hacka paprikan fint och fördela den över osten
Skär tomat och mozzarella i små bitar, blanda med vitlök, hackad basilika och lite olivolja
Smaka av och fördela på plattorna, strö över pinjenötterna
Grädda 15 min eller tills smördegen puffat upp och fått färg.

Kokade ny lag till kräftorna och slängde i lite räkor med.


Spadet från de tinade kräftorna
1 l vatten
1 lättöl
½ dl salt
2 tsk socker
20 dillkronor (3 msk dillfrö)
ev 1 tsk anis

Blanda allt
Koka upp och låt koka 3 min
Lägg i kräftorna efter en stund och låt allt svalna.

Använder ni dillfrö så krossa dem lite först.

Ja det var lite om det :-)


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards