Matsedeln

Direktlänk till inlägg 25 januari 2015

Biff med bambuskott

Av Neta - 25 januari 2015 00:07

 

Såg att det var ett fel i receptet, här kommer rätt


Biff med bambuskott

 

400 g lövbiff
2 msk jap. soja
150 g färska champinjoner
2 små burkar strimlade bambuskott
1 stor morot
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 msk färsk ingefära
smörolja

100 g strimlad vitkål
250 g strimlad salladskål, det vita
2 msk jap.soja
2 msk ostronsås
2 msk maizena
4 dl köttbuljong, tärn. eller fond + vatten
2 msk Ketchap manis

 

Strimla lövbiffen och marinera minst 30 min i sojan
Skiva champinjoner och skölj de strimlade bambuskotten i vatten, stek det för sig i lite smörolja

Skala och skär ner moroten
Hacka lök, vitlök och ingefära och bryn med morot i smörolja
Lägg i den marinerade lövbiffen och fräs med den.
Tillsätt bambuskott, svamp, vitkål och strimlad salladskål
Blanda soja, ostronsås, ketchap manis, maizena och buljongen
Häll över biffblandningen och låt koka ihop ca 10-15 min
Servera med ris eller nudlar

 

Jag använde en ½ dl vitlöks & ingefärspasta idag ist för att riva eller hacka det. Latmasken slog till.

Tycker dock att smaken blir lite tamare så nu ska jag köpa den här pastan med smakerna för sig. Alltså 1 brk vitlökspasta och 1 brk ingefärspasta.

Vi åt med nudlar idag.

  

 

Gjorde en stor burk vänskapssallad, (dubbel sats) så skönt att ha färdigt. Tog "Krispig gurka" idag så inget socker i dressingen.

 

VÄNSKAPSSALLAD.

 

1 l strimlad vitkål

3 grovrivna morötter

2 paprikor i olika färger strimlad

200 g fint strimlad purjo

2-3 tunt skivade saltgurkor, el. ättiksgurkor

 

 

DRESSING:

Blanda och koka upp:

1 dl rapsolja

1dl äppelcidervinäger

1 tsk salt

2 krm grov svartpeppar

3 tsk salladskrydda

om du har saltgurka även 1 msk socker

 

Blanda alla grönsaker, gärna i en plastskål med lock

Häll den kokande dressingen över

Sätt på locket, skaka så allt blandar sig

Låt locket sitta på några minuter

Hållbar över 1 vecka i kylen

  

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards