Direktlänk till inlägg 18 januari 2015
Så här gjorde jag idag, till 4 pers
1 tortillabröd/ person
2.5 dl gräddfil
1-2 msk majonnäs
1 pr vitlöksklyfta
ca 1- 1½ tsk kebabkrydda
1 isbergssalladshuvud
2-3 skivade tomater
½ skivad spetspaprika
1 liten halverd och skivad rödlök
1 pkt fryst tärnad avocado eller motsv färsk
lite pr citron
ca 100 g kebabkött/pers
Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök och kebabkrydda och låt det stå kallt nån timme så smakerna sätter sig.
Skär bort stocken på salladen och lossa blad för blad, skölj och låt dem rinna av.
Tina avocadon, pressa lite citron över fatet det ligger på.
Bred en tortilla med gräddfilsblandningen
Lägg på salladsblad runt om så det liksom blir en volangkant som syns utanför brödet
Strö över rödlöksstrimlor
Lägg på kebabkött, börja från mitten och lägg utåt till kl 12, 18, 15, 9, och en däremellan.
Lägg på tomater, paprika och strö på avocado.
Klicka sås lite här och där
Lägg på ett nytt bröd och gör lika men riv sallad i mindre bitar och fördela det över.
Bröd nr 3 lika som föregående, o.s.v
Översta dekoreras lite snyggare, ev med köttet i en hög i mitten.
Den jag gjorde förra gången.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | ||||||
5 | 6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 | 29 | 30 |
31 |
||||
|