Matsedeln

Direktlänk till inlägg 27 januari 2017

Att ta reda på rester

Av Neta - 27 januari 2017 22:26

I onsdags kom vi hem efter en 22-timmarstripp, dottern hade varit kaninvakt och det här stod på bordet.

Köttfärsgryta med bönor

1 rödlök
3 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
2 msk smörolja
1 brk hela tomater, eller körsbärstomater
1 tsk spiskummin
½-1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 buljongtärning
2 dl vatten
1 squash eller 2 morötter
1 strimlad paprika
1 tetra kokta bönor
1 tsk salt
1 krm sv.peppar
1 dl halverade gröna oliver



Servera med ris eller bulgur



Skala och finhacka lök och vitlök
Har du morot så skala och tärna den
Fräs det tillsammans med köttfärsen i fettet i en gryta
Vänd ner tomater, persilja, kryddor, buljongtärning och vatten
Låt allt koka upp och koka i ca 6-7 min
Tärna ev squash under tiden, vänd ner den och bönorna i grytan
Låt detta puttra med i ca 3 min
Smaka av och strö över halverade oliverna
Servera !

Blev rester av både gryta och bulgur så till gårdagens middag gjorde vi soppa,
tog ett stånd broccoli,
1/2 blomkålshuvud
3 palsternackor.

Ansade, skalade och delade
Fräste på i smör, smulade i 2 kycklingbuljongtärningar och hällde på 1 lit vatten.
Kokade upp, tillsatte resterna och kokade i 10 min.
Hällde i en skvätt, kanske nån dl, stuvad broccoli som var kvar sen häromdan och liksom redde med det.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards