Matsedeln

Direktlänk till inlägg 28 juni 2016

Midsommarmaten

Av Neta - 28 juni 2016 23:53

Ja bättre sent än aldrig och tack du som påminde om att jag lovat.

Frunch bestod av matjesill m tillbehör, lax, ägg, köttbullar och sommargurka

Sen åkte vi till Sigtuna med min mamma och där blev det bubbel och jordgubbar vid sjön. Kaffe och en Sigtunamunk

Efter dansen blev det kaffe och lunchmacka med rökt fläskfile' och ost.

Förrättsplock då vi kom hem. Rökt fläskfile' med hemgjord mimosa, matjes m tillbehör igen, bresolarullar, avocado och räkor, mozarella och tomat.

Middag blev grillad färsk rostbiff som marinerats i lite rapsolja, rödvinsvinäger, lite soja och Herbs de Provance, kokt färskpotatis, tzatziki och en sallad

Salladen bestod av gul o röd melon, jordgubbar, kalamataoliver, feta och jordgubbsmynta. Lite olja och svartpeppar.

Tjejerna gjorde tårtan. Jordgubbar och grädde på en botten. Blåbär, (frysta) citroncest och grädde på den andra. Garnerad som ni ser med färska am. blåbär och jordgubbar. Fuktade bottnarna med rabarbersaft.

Blåbär och jordgubbar även i frukostfilen på midsommardagen. Sen for vi till Öregrund där vi gick ut och åt på Briggen. Jag åt fläskfile' med kantarellsås, bra där är att man får mycket och fräscha grönsaker, sparris, paprika och rotfrukter bl.a tillagade rädisor som jag älskar. Sallad har dom bara pizzasallad tyvärr.
Vi handlade lite rökta räkor och hemma sen på kvällen åt vi det och lite plock ungefär som förrättstallriken dan före. Ingen sill dock.

Ja det var vår midsommarmat.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards