Direktlänk till inlägg 14 december 2013
Började med ett glas av årets blossaglögg som serverades iskall. Smaken är hallon och nypon. Alkoholfritt alternativ var Blossas apelsinglögg som också serverades kall.
Plocket som serverades till var:
Oststänger
Ost o kex, brie, roqforte och vitlöksfärskost med 3 sorters kex och päron.
oliver
färsk ananas, i bitar
rödlöksost, hacka en rödlök och blanda med ca 100 g naturell färskost och lite salt & sv.peppar, blir vansinnigt gott.
ölkorv
små mingelkex
Vi drack rödvin, vatten, julmust och svagdricka
avslutade med kaffe, saffransG-klavar och hemgjorda kexchoklad (se föregående inlägg)
Oststänger
2 dl vetemjöl
2 dl riven smakrik ost
100 g smör
1 ägg
kummin (vallmo eller sesamfrö går också)
Hack hop degen eller kör hop i matberedaren, vila i kyl 30 min
Sätt ugnen på 200 gr
rulla ut till knappt fingertjocka längder som kapas till 6-8 cm
pensla med ägg och strö på kummin
grädda i mitten av ugnen i 8-10 min
Det var det hele.... tror jag....
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|