Matsedeln

Direktlänk till inlägg 12 juli 2017

Butiker

Av Neta - 12 juli 2017 22:08

Kom i en liten diskussion idag.

Jag blir lite förvånad när folk fortf tror att Lidl har dåliga personalavtal. Så är det ju inte, idag är väl alla knutna till handels.
En annan fördom är att dom bara säljer " utländskt skit" och att mjölken far runt halva världen. Så är det inte heller, mjölken kommer från Finland men direktimporteras. Inte värre än att köpa från skåne alltså mer än att man inte gynnar svenska bönder. Det tycker jag däremot man ska så mjölk köper jag inte där.
Lidl gynnar små svenska företag och många av deras prudukter är svenska från just dessa företag. Producerade bara för Lidl.
Enebacken t.ex Som får bäst i test på sin korv 2 år i rad.
I år vann också Lidls matjessill test i en av kvällstidningarna, deras sill av märket Admiral är verkligen god. Producerad i Sverige för Lidl står det på burken.
Deras Chickybits är inte hoppressade småsmulor i frityrskal, det är hela bitar av kycklingfile' i frityrskal. Lika deras friterade fiskbitar som är just det.
Deras färskpressade juice kom som nr 2 i ett juicetest av färskpressade juicer utan tillsatser, slagna bara av Brämhult men blev ändå " mest köpvärd" eftersom 1 lit kostar 17.90 och det gör inte Brämhults. Denna vecka kostar juicen dessutom bara 10kr på Lidl.
Mozarella är i hög kvalite' kostar 10kr för en puck eller strax över (tror 11.90) för en burk m minimozarella.
Frysta bär och grönsaker är mkt billigare, på fryst mango och ananas skiljer det 4kr på en ask, då är det 225 g i Icas och 250 i Lidls. Grönsakerna har lite andra blandningar jämfört med dom vi är vana vid.
Glassen tycker jag är godare också, mer gräddig i smaken.
Dom är också billigare på småplock som smördegskuddar m fyllning och liknande. Har olika ostgrejer som mozarellasticks billigare med.
Oliver och sparris på burk, lika små cocktailgurkor och sånt man kanske vill ha på en buffe' är kanske inte halva priset men nära nog.
Krutonger till sallad och soppa finns ovanför grönsaksdisken och kostar 10kr paketet.
Dom har lite andra tesorter än vi är vana vid och 8kr billigare på trekantsteer.
Dressing, remoladsås, hamburgerdressing är också 4-5 kr billigare. Kr tomater kostar 4.90 per brk.
Domär mycket billigare på ris, pasta, gryn och nötter.
Snacks är nästan halva priset t.ex jordnötsringar 7.90 för samma mängd som Olw eller Estrella.
Dom har mindre påsar med potatissticks, 2 olika smaker för ca 5kr, farligt goda.
Färsk frukt och grönsaker är dom ca 10% billigare på. Alltid billiga bananer.
Alla butiker har butiksgräddat bröd både till fika och matbröd. Ostfrallorna för 3.90 är så goda att man kan äta dom som dom är. Bara mina hembakta som slår dom. ;-)
6x1.5 lit mineralvatten 22.90, finns i lätt kolsyrad, grön (godast) kolsyrad, blå och citron, ofärgad flaska. 1,5 lit läsk 7.90
Jag köper inte deras kött, vet inget om den men deras fisk t.ex varmrökt lax o sånt har rätt märkning. Skaldjuren som räkor är väldigt fina.
Köper all korv i Enebackens och deras frysta köttbullar då jag inte gör själv. Sen det jag radat upp här.
Dom har temaveckor varje vecka då dom även i mitten av varje butik har kläder och prylar av bra kvalite' även tema på mat som t.ex Italienskt olika veckor och då har dom olika saker som bara finns då, t.ex en citronglass att dö en smula för.
Priser kan vara hela v, bara på helgen eller torsd-sönd, det är det enda jag är missnöjd med. Svårt att hålla reda på men det gäller bara prylar och kläder. Vi har köpt väldigt bra och fiffiga saker till hem och trädgård. Jag har köpt kläder som har hög kvalite' en tröja för 49kr senast och C en långklänning i trikå för 99kr.
En kompis som är cyklist köpte kläder och specgrejor för en 3 edel av priset mot lågpris i sportaffär. Då var det toppkvalite'
Så ni som inte känner till butiken, ta er tid och gå dit och strosa bland hyllorna. Vänd, vrid och läs på förpackningar. Allt är inte tiptop men mycket mer än man tror. Och oftast blir man förvånad i kassan över hur lite det kostar.

Jag är inte sponsrad av butiken, tyvärr :-D

Tröja 49kr, en av de skönaste jag har. Badskor 79kr.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards