Direktlänk till inlägg 4 juli 2017
1-2 röda lökar eller knipplök
3 morötter
1 liten fänkål+dillen
125 g. Champinjoner
100 g. sockerärtor
2 1/2 dl vatten
1 1/2 fiskbuljongtärning
1/2 dl vitt vin
1 brk körsbärstomater (zeta)
1 msk smörolja
2 dl creme fraiche
1 tsk Saffransarom
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk citronpeppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
400 g. lax
300 gr torskfilé
Skala och skiva fänkål, lök, svamp och morötter.
Fräs i oljan i en gryta.
Häll på vatten, vin, buljong och tomater.
Koka 10 min under lock.
Rör i creme fraiche smaksatt med saffransarom och krydda med salt, citronpeppar och vitlök.
Koka ytterligare ca 5 min.
Skär fisken och sockerärtorna i bitar och lägg ner i grytan.
Dra kastrullen åt sidan och låt stå 10 min under lock.
Servera med potatis och ett gott bröd.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|