Matsedeln

Direktlänk till inlägg 14 december 2013

Go och glad med kexchoklad

Av Neta - 14 december 2013 00:30

Fick ett recept av Sofie i middagstråden på facebook som jag genast ville prova.


       

Smälte 3 dubbelnougat med 50 g mörk choklad (Ica Basic) i vattenbad

delade upp 16 smörgåsrån i högar om 4 st

bredde fyllning och staplade dom 4 och 4, jämnade till högarna och ställde kallt en timme


     

Delade varje smörgåsrånshög på längden och sen i tre delar rakt över, fick alltså ut 6 st på varje.

Smälte 100 g ljus och 100 g mörk choklad (ica Basic), blandade ordentligt och doppade bitarna i det. La dom på bakplåtspapper och ställde dom kallt tills chokladen stelnat


 

Smälte 2 rader ljus choklad och ripplade över med en liten sked. Lät dem stelna ute under lock, hade mina i en tårtbox.

Rånen höll sig spröda men i rumstemperatur sen blev dom lite kladdiga. Fick tips av kompisen som var här och är utbildad konditor att doppa dom i blockchoklad i stället för "vanlig" choklad, men behålla den vanliga i fyllning och rippling. Dom här lär ta slut fort så blir nog nya till helgerna.

Förvara dom kallt.


Kexchoklad

 

 

3 st dubbelnougat (ā 50 gram)
50 gram mörk choklad
16 Smörgåsrån

200 g blockchoklad, 100 g av varje ljus o mörk + 1 msk olja

6 rutor smält mjölkchoklad att rippla över


Smält nougaten o chokladen över ett vattenbad, rör om o bred ut det på smörgåsrån
Använd 4 rån till varje alltså 3 lager fyllning i varje
In med dom i kylen o dela dom i bitar när dom svalnat helt
Smält 200 gram blockchoklad o blanda i en matsked neutral olja
Doppa bitarna o låt dom rinna av på ett galler, rippla över chokladen på snedden över alla bitar.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards