Matsedeln

Direktlänk till inlägg 1 december 2013

V 49

Av Neta - 1 december 2013 23:04

  

Veckans sallad:

 

Ukrainasallad

 

1/2 finstrimlat rödkålshuvud

2 finstrimlade purjolökar

2 dl gräddfil

5 msk lättmajonnäs

örtsalt

persilja

 

Blanda grönsakerna, rör ut gräddfilen med majonnäsen och kryddorna.

Blanda alltsammans väl. Strö över persiljan.



  

Månd:

 

Rester från 1a adventsbordet

 

   

Tisd:

 

Äter vi ute

 

  

Onsd:

 

Kokt värmlandskorv, potatismos, rivna morötter

 

  

Torsd:

 

Soppa med risoni och korv

 

 

500 g rotsaker, t ex morot, palsternacka, rotselleri

20 cm purjolök

4 potatisar

2 msk olivolja

16 dl vatten

2 buljongtärning

1 dl risoni

2 tomat

4 wienerkorvar eller motsv. mängd annan korv

Salt & peppar

4 msk persilja

 

Skala och tärna rotsaker och potatisar. Ansa och strimla purjolöken.

Fräs allt i en gryta med olja.

Tillsätt vatten och buljongtärning, och koka i 5 minuter.

Lägg i risoni och koka enligt anvisningarna på förpackningen.

Tärna tomaten och slanta/tärna korven och lägg ner i soppan. Koka upp.

Smaka av med peppar och strö över persilja.

 

Oststänger

 

2 dl vetemjöl

2 dl riven smakrik ost

100 g smör

1 ägg

kummin (vallmo eller sesamfrö går också)

 

Hack hop degen eller kör hop i matberedaren, vila i kyl 30 min

Sätt ugnen på 200 gr

rulla ut till knappt fingertjocka längder som kapas till 6-8 cm

pensla med ägg och strö på kummin

grädda i mitten av ugnen i 8-10 min

Försvinnande goda

 

  

Fred:

 

Räkfrossa med bröd o ost

 

  

Lörd:

 

Bräckt kassler med apelsinsalsa

 

  • 3 dl couscous
  • 1 msk olivolja
  • ca 150 g babyspenat
  • 3 apelsiner
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 citron, saften
  • 2–3 msk hackade myntablad
  • 8–12 skivor (ca 450 g) kassler

 

  • Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.
  • Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i spenaten, ta pannan från värmen och rör om spenaten tills den blivit mjuk. Salta, peppra och blanda spenaten med couscousen.
  • Skala apelsinerna med en vass kniv så att inget av det vita finns kvar.
  • Skär apelsinerna i bitar. Skala och finhacka löken.
  • Blanda honung och citronsaft i en skål. Blanda i apelsin, lök och mynta.
  • Hetta upp en stekpanna. Bräck kasslerskivorna hastigt cirka 1/2 minut på varje sida.
  • Servera med couscous och apelsinsalsa.

  

Sönd:

 

Kyckling i sötsur sås, ris

 

Fräs 400 g kycklingbitar med ½ påse wokgrönsaker och lite purjo, rödlök eller vårlök

 

Gör såsen

2 msk socker
4 msk vitvinsvinäger
2 msk chilisås
2 msk japansk soja

Blandas och kokas upp

 

Rör ut 2 msk Maizena

i 2 dl vatten och saft av 1 apelsin
häll i o koka upp igen.

 

Häll över kyckling o grönsaker, servera med ris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards