Matsedeln

Direktlänk till inlägg 30 september 2011

Fredagsmys

Av Neta - 30 september 2011 17:06

Blev inget inlägg igår, ett akutbesök med dotra skapade lite kaos. Blev ingen jordärtskocksgratäng heller för det blev midda vid 21 typ    men vi gjorde en snabb puré av skockor och potatis som vi bara stötte med lite smör sen. Stekte lax till, fort o bra ;)


  Hade det här att ta reda på sen också, konstigt att jag inte drömde om trattkantareller. Nu ligger dom på torken :)

Kan kanske bli en och annan sån här i vinter


Trattkantarellsoppa

 

 

1 l färska trattkantareller eller 3 dl torkad

2 finhackade scharlottenlökar

2 msk smör

2 msk mjöl

1 l buljong

2 dl grädde

4 msk torr sherry

salt & peppar

 

Rensa, skölj och skär ner svampen lite

Fräs långsamt i smöret med löken ca 25 min

Pudra över mjölet, rör om o späd med buljongen, uppvärmd, koka upp

Häll i grädden och koka till den får en krämig konsistens

Smaka av med salt, peppar o sherry

 

Används torkad svamp så låt den ligga i blöt i buljongen, fräs löken till den blir glansig och följ receptet för resten.


Ikväll är det fredagsmys   har köpt bakpotatis som ska avnjutas med gravlaxröra, rom,rödlök o"kladd" och kräftstjärtar. Både stjärn o hjärtchips finns det också. Ett glas vin kanske ;) eller lite cola för en del.


Laxröra

 

 

 

 

200 g gravad lax, gärna i bit
2 små röda äpplen, ju mer syra ju godare
1/2 rödlök
2 dl lätt creme fraiche
1 tsk dijonsenap
1/2 dl hackad gräslök

Brödskivor av fransktyp

 

Dela franskbröden diagonalt och rosta i 200 C i 2 min.
Hacka laxköttet, skala och tärna äpplena, finhacka löken.
Blanda ihop alla ingredienserna till en röra.
Fördela på bröden

 

Ikväll skippar vi bröden då så gott, orginalreceptet är på 1 msk dijonaise, alltså nåt liknande dijon+ majonnäs men går lika bra så här.

Testa det här, jag har det alltid både till jul o påsk, så gott. Denna vecka hade Citygross gravlax 200 g för 25 kr, så då passar man på.


  Här håller dottern på med den, bara gräslöken kvar ;)


Ja det får bli allt för idag ;)

Trevlig fredagskväll på er.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards