Direktlänk till inlägg 6 december 2013
1 bit fläskkarré, jag hade benfri på strax under kilot
salt
2 dl grillolja
½ dl konc kalvfond
1 msk paprikapulver
1-2 tsk grovmalen sv.peppar
½ hackad solovitlök
1 liten hackad gul lök
Gned in köttbiten med salt
blandade resten av ingredienserna i en ziplockpåse och marinerade i 12 timmar, tänk på ha så liten påse så marinaden täcker köttet
La alltihop trångt i en pyrexform med glaslock 18 cm i ø i 75 gr ugnsvärme i 9 timmar.
Ta upp köttet på en skärbräda med 2 gafflar, sila marinaden och spar den
Rensa och dra isär köttet med gafflarna.
Man kan skeda över lite av den silade marinaden på köttet så det inte blir för torrt
Man kan äta PP med ex ris och sås, använd då marinaden som bas i såsen, koka hop den med lite grädde eller spä den med lite vatten och red av den.
Kan också ätas i hamburger eller pitabröd med t.ex vitlökssås, tomater, rödlök, gurka o sallad.
Eller som en wrap i nåt mjukt bröd med samma tillbehör.
Gott som attan blev det iaf, vi springer här o nallar alla tre, hoppas det finns kvar ikväll.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|