Direktlänk till inlägg 31 oktober 2017
1 kg potatis
200 gr ansad & strimlad purjo = 1 normalstor
2 vitlöksklyftor
1 mozzarella
100 gr riven ost
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
2,5 dl grädde
500 g strimlad lövbiff
2 msk hoisinsås
2 tsk japansk soja
2 tsk risvinäger
1 tsk sesamolja
1 tsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
1 tsk ketjap manis
2 salladslökar, skivad
1 paprika, strimlad
Sätt ugnen på 225 gr.
Börja med att blanda hoisinsås, soja, risvinäger, sesamolja, vitlök, ingefära och ketjap manis. Vänd ner köttet där i.
Fräs köttet på ganska hög värme så vätskan går in. Ha i salladslök och paprika på slutet. Salta och peppra lätt. Lägg åt sidan
Skala och skiva potatisen tunt.
Smörj formen och tillsätt drygt hälften av potatisen.
Blanda salt och peppar och strö över hälften.
Strö ut purjolöken på potatisen. Riv mozzarellan och vitlöken, blanda. lägg det på purjolöken. Lägg på köttet.
Lägg på resten av potatisen, strö över kryddorna som är kvar och den rivna osten.
Häll försiktigt över grädden.
Grädda ca 45-60 min
Snabb fräsch sallad:
3 morötter, finrivna
1\2 gurka, grovriven
1 äpple, grovrivet
Blanda. Servera med citronklyftor att pressa över.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|