Matsedeln

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2014

Mjölkfritt

Av Neta - 21 oktober 2014 22:49

Och då menar jag inte laktosfritt för min yngsta tål inte mjölkprotein alls.

 

Idag gjorde hon det här, en chokladmousse helt utan mjölkprodukter.


Var skeptisk först men det hade jag inte behövt vara.


Chokladmousse helt utan mjölk


½ dl finhackade dadlar, svårt att mixa helt släta så hacka dom först
2 avokado
1-2 msk kakao, börja med 1 och smaka er fram
1 banan
2 msk flytande honung

 

Lägg i allt i en bunke och mixa ihop.
Ät med sojagrädde.

 

Avokadon kändes inte alls, den bidrar bara med konsistens. Kan inte påstå att det smakade dadlar heller. Däremot så kändes bananen lite men det var inget som störde.

Orginalreceptet hon hade fått var på ½ dl kakao, men det gick inte alls, blev oätligt typ och smakade bara kakao, så vi mixade i en banan och lite mer honung och då blev den ätlig. Så vi ändrade receptet.

 

Pepparrotssås till dagens kokta falukorv var värsta lyxmiddagen idag, så gott. Rivna morötter till.

När vi äter mjölkprodukter så gör vi dom ofta på kokosmjölk, dock inte idag då hon iaf inte gillar pepparrot så mycket så hon tog lite sky och ketchup.

När jag gör mousser på grädde så använder jag sojavisp men då med extre gelatin, oftast lägger jag till 2 blad.

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards