Matsedeln

Direktlänk till inlägg 21 januari 2013

Mandeltorsken

Av Neta - 21 januari 2013 23:12

Men först lite reklam

 

  Måste tipsa om dom här från Lidl, så himla bekvämt att ha hemma och paketet kostar en guldpeng. Är förvånansvärt mycket brödkrutonger på 100 g. Goda både i soppa och sallad. Paketet är som en A4 ungefär, finns både naturella och med vitlök & örter.

 

  Här är både dom och lite bitar av mozzarella i tomatsoppan vi åt på lunchen.

 

  Mandeltorsken, här innan den varit i ugnen. Jag saknade dock lite crunch och kommer inte att finmala mandeln igen, gjorde på ett pkat fisk och det blev mycket "täcke", jag tog schalottenlök idag.

Jag körde löken med lite smörolja i micron 1 minut, använde också smörolja i smeten.

Skrev om receptet lite.

 

Mandeltorsk
 


400 g torsk ( färsk torsk eller fryst annan vitfisk går också bra)
salt & peppar
½ msk pressad citron


Mandeltäcket:
1-2 gula lökar, medelstora
1 msk smör
1 dl ströbröd
½ dl hackad eller flagad sötmandel
2 msk dl finskuren persilja
1½ dl grädde
½ tsk salt
1 krm citronpeppar

Lägg fisken i smord ugnsform. Krydda med salt och peppar.
Droppa citron över. Hacka löken och fräs den i smör.
Blanda lök, ströbröd, mandel och persilja.
Tillsätt grädden och smaksätt med salt och citronpeppar.
Bred massan över fisken och gratinera i 175 - 200° ca 30 min.
Servera med kokt potatis och grönsaker.

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards