Direktlänk till inlägg 26 september 2011
Jag tänkte att det är väl ingen konst för mig att starta en matblogg jag lägger ju ut recept i min andra blogg nästan varje dag. Men man får som mer krav på sig ;)
Helgen som gick blev det väl mest mysplock, kyckling, grönsaker o dip på fredan och lite räkfrossa med ost o kex på lördagen. Skön slapparmat som väl inte är direkt onyttig men inte speciellt tillagad heller.
Jag gillar latmat också, alltiett i ugnen gör vi ofta när vi har nåt annat på helgerna, det kan vara rislådor, gratänger och pastapannor. Oftast går ju det att förbereda. Tyvärr har jag ingen så modern ugn så jag kan ställa in tider ;) tänk o komma hem precis när maten är klar också :D vore nåt det. Så ska jag ha det i mitt nästa liv.
Idag åt vi isterband med kokt potatis och stuvad vitkål, det är min yngsta dotters favorit och jag gillar det också jättemycket. Jag kokar skuren vitkål med en hackad lök i 10 min, då är den fortfarande krispig. Gör sen en vanlig toppredd vit stuvning bredvid och häller hop det efteråt, använder inte vitkålsvattnet alls.
Isterbanden steks i stekpanna utan skinn för att få bort så mkt fett som möjligt och dom får en härlig stekyta, lite knaprig.
Annars tänker vi mest buffé här nu, ska i slutet av oktober ha min 60-årsfest och jag ska med lite hjälp av döttrar, make och kompisar laga den själv. Blir ganska traditionell på den varma delen, kött, kyckling o potatisgratäng. Den kalla delen består av marinerade räkor, mozzarella i örtolja, marinerade morötter, majs oliver och så bröd och ostar. En enkel pinocciotårta med björnbär i till kaffet får avsluta det hela. Men det är mkt att tänka på och man ska se till att man har allt hemma.
Vi ska testa morötterna i morgon, ni kan väl också testa det ;) så kan vi byta erfarenheter sen. Jag tror att vattnet är kokvatten eftersom saltet står under och det står en gång till sen. Åtminstonde ska jag göra dem så.
Marinerade morötter
250 gr morötter
1 dl vatten
1/2 tsk salt
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk citronsaft
1 msk olja
salt,peppar,persilja
Skala och skär morötterna i slantar på snedden.
Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten.
Slå av kokvattnet.
Rör samman ingredienserna till dressingen.Krydda
Slå dressingen över de varma morötterna och låt dem kallna.
Vänd dem då och då.
Strö rikligt med persilja över de kalla morötterna.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 | 22 | 23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 |
28 | 29 |
30 | |||||
|