Direktlänk till inlägg 6 januari 2018
Hej! Det är jag, Elle som skriver det här inlägget. Den här rätten lagade vi ikväll. Den kan varieras efter tycke och smak, och självklart kan man ha riset bredvid om man vill.
Pilaffris:
2-3 schalottenlökar eller 1 gul lök, finhackad
3 dl ris, tex basmati
2 tsk curry
Smörolja
1 kycklingbuljongtärning eller fond
1\2 tsk salt
Vatten, enligt anvisningarna på risförpackningen
Fräs lök, curry och ris i smörolja tills det börjar få färg.
Häll på vatten, smula i buljong och ha i salt. Rör om då och då.
Koka enligt anvisningarna på förpackningen.
Låt svalna
Köttet av 1 grillad kyckling eller 400g. Färdigstekt kyckling
3 dl grädde
150 g riven ost
"Tomatsoppa" (kan bytas ut mot 1 brk färdig)
1 tetra passerade tomater
1 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning
1 msk idealmjöl
Basilika
Salt, svartpeppar, vitlökspulver
Blanda och koka i 3 min.
Smörj en ugnsform och lägg riset i botten.
Fördela kycklingen ovanpå.
Blanda grädde och tomatsoppa. Smaka av.
Häll över kycklingen. Strö på ost.
Gratinera på 225 grader i ca 20 min.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
|||
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 | |||
29 | 30 |
31 |
|||||||
|