Direktlänk till inlägg 23 november 2017
Eller på en burk auberginesås, haha.
Soppa med auberginesås
1 gul lök
2 morötter
Smörolja
300 g köttfärs
2-3 potatisar
1 röd paprika
1 pr vitlöksklyfta
1 brk, ca 300 g auberginesås
1/2 brk pizzasås ( från ett pizzakit)
1 lit vatten + 3 köttbuljongtärningar
Salt, sv.peppar,
Scandinavian forestkrydda från St Marias kvarnkrydda
Skala potatis, morötter, lök, vitlök och ansa paprikan.
Hacka löken, tärna potatis och morötter rätt grovt
Pressa vitlöken och strimla paprikan
Fräs morötter och lök i smöroljan
Fräs med köttfärsen efter en stund tills den är lite smulig
Tillsätt potatis, vitlök och paprika, vänd runt och låt det fräsa med en stund
Smula i buljongtärningarna, tillsätt såser och vatten.
Rör om, koka upp och koka tills rotfrukterna är mjuka
Smaka av med kryddorna
Tar ca 15-20 min
Auberginsås finns i italienska butiker och välsorterade butiker
Ev kan man fräsa med 100 g tärnad aubergine också.
Denna krydda är perfekt till soppor och grytor
Servera med grovt bröd och färskost, vi gjorde rödlöksost till.
Bara blanda en brk naturell färskost med en hackad rödlök, salt och sv.peppar
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|