Direktlänk till inlägg 19 november 2017
Igår hade vi en matlaningsdag igen =)
Provade ett nytt recept:
0.5 dl matolja
0.5 dl japansk soja
2 tsk riven ingefära
2 krm grovmalen svartpeppar
2 tsk salt
1 kg benfritt fläskkött
2-3 st (ca 250 g) gula lökar
ca 300 g champinjoner
ca 500 g wokgrönsaker eller 2 brk bambuskott
2 msk knorr japanese fond
3 dl vatten
2 dl matlagnngsgrädde
2 dl mjölk
Maizenaredning
1 msk ostronsås
ev. soja
salt och peppar
riven ingefära
Blanda matolja, soja, ingefära, svartpeppar och salt i en bunke.
Skär köttet i tunna skivor, dela i mindre bitar eller strimlor.
Lägg köttet i marinaden och rör om så att marinaden sugs upp av köttet. Låt stå i kylskåp 2-4 timmar.
Stek köttet i omgångar i smör. Stek ca 2 min och vänd sedan runt det med en stekspade och stek ca 2 minuter till så att köttbitarna får ytterligare en stekyta.
Lägg över köttbitarna i en stor gryta, gärna 5 liter.
Om det blev någon marinad kvar i botten av bunken med köttet, häll i den i grytan.
Kvarta och skiva löken och skär champinjonerna i skivor.
Stek löken och champinjonerna i smör eller olja i stekpannan på medelvärme så att löken blir mjuk och champinjonerna får lite färg. Fräs sen wokgrönsakerna lite snabbt.
Häll på vatten, mjölk, grädde och fond.
Rör om. Låt koka upp på och koka ca 10 minuter.
Red av med maizena.
Smaka av och ha ev i ostronsås, mer soja, ingefära, salt och peppar.
Servera med ris.
Sen hade jag hittat skivspill av kycklingpålägg. Kan verkligen rekommendera de där paketen med "pyttmat", "skivspill" eller "ojämna skivor". Man kan hitta allt möjligt kul till bra pris. Den här gången hade jag pärssons "Grillad kyckling". Den är även jättegod att göra röror med.
Nu hade jag matgrädde och vatten, men går jättebra att använda mjölk.
Ost- och kycklingsås (ost och skinksås)
ca 8 port.
ca 400 g kycklingpålägg (eller skinka)
2 gula lökar
2 spetspaprikor
5 msk smör
6 msk mjöl
5 dl matlagningsgrädde
5 dl vatten
Salt och svartpeppar
200 g. riven ost (gouda går bra)
Tärna kycklingen, hacka löken och strimla paprikan.
Fräs lök och paprikai smör, ha i kycklingen på slutet.
Ha i mer smör om det känns torrt, rör ner mjölet.
Vispa ner grädde och vaten.
Koka 5 min.
Smaka av med salt och peppar.
Ta av från värmen och rör ner osten.
Servera tll pasta.
Båda de här rätterna är bra matlådemat =)
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|